Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φεύγουν τα καλύτερά μας χρόνια…

Φεύγουν τα καλύτερά μας χρόνια…

Οι καρέκλες του Πράπα στο Φάληρο θα είναι πλέον άδειες. Ο Θωμάς Μαυρος και ο Νίκος Αναστόπουλος θα πρέπει να αλλάξουν στέκι

Να το πω ευθύς εξ’ αρχής. Φαληριώτης δεν είμαι. Ωστόσο, αγαπώ το συγκεκριμένο προσάστιο και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι το παραλιακό μέτωπο σε εκείνη την περιοχή μοιάζει με την αθηναϊκή Ριβιέρα.

Τουλάχιστον έτσι το ονομάζουν οι κάτοικοι της περιοχής, νέοι και λιγότερο νέοι, όσοι τέλος πάντων επιθυμούν να απολαμβάνουν το γαλαζοπράσινο χαλί του Ποσειδώνα και να κάθονται σε μια από τις καρέκλες του Πράπα.

Να κάθονται, είπαμε; Γράψτε λάθος! Κάθονταν. Γιατί ένα ζαχαροπλαστείο που είχε ως σήμα κατατεθέν τις λέξεις «Γλυκό σπίτι», κατέβασε ρολά. Περπατώντας ή τρέχοντας δίπλα στις γραμμές του τραμ, αυτές που χάραξαν τη νέα εποχή, διαπιστώνεις ότι μια άλλη γραμμή, νοητή, ισοδυναμεί με σύνορο δύο κόσμων. Του παλιού και του σύγχρονου.

Γιατί το τραμ έπαιξε τον ρόλο του ώστε η πρόσβαση στο συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο να γίνει δυσκολότερη, με αποτέλεσμα να το επισκέπτονταν όλο και λιγότεροι και σταδιακά τα τραπέζια του μπαλκονιού να μείνουν μόνα. Ερημα. Να ατενίζουν χωρίς κατόχους τη θάλασσα. Τώρα, ο Θωμάς Μαύρος θα υποχρεωθεί να αλλάξει στέκι.

Το ίδιο ένας άλλος αρχισκόρερ των γηπέδων, ο Νίκος Αναστόπουλος. Εκεί επέλεγε να ενημερωθεί για την αθλητική επικαιρότητα, ξεκοκαλίζοντας συνήθως ιταλικές εφημερίδες και ανοίγοντας ατέρμονες συζητήσεις με άλλους περευρισκόμενους. Γιατί ο Πράπας ήταν ένα μαγαζί που λειτουργούσε ως μαγνήτης για τον κόσμο του αθλητισμού. Και όχι μόνον. Λίγα χρόνια νωρίτερα, είχε κλείσει και ο Παχός, επίσης στέκι που «μιλούσε» στην καρδιά αρκετών.

Οι στιγμές δεν φεύγουν όταν αφήσουν το αποτύπωμά τους. Χαράζουν στην ψυχή ένα μονοπάτι και πηγαινοέρχονται στη σκέψη όλων. Ειδικά αυτών που γέμισαν με βόλτα για καφέ ή γλυκό κάποια άδεια απογεύματα , σε ένα κατάστημα που το πήρε το αδυσώπητο σήμερα…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024