Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απόλυτος έλεγχος

Απόλυτος έλεγχος

Αυτό που κάνει το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεχωρίζει από τον συναγωνισμό είναι τα στοιχεία αθλητισμού που περιέχει

Το ύψος στο οποίο οριζοντιοποιήθηκε το κορμί του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν 1,41 μέτρα. Το δεξί του πόδι συνάντησε την μπάλα σε ύψος 2,38 μέτρα από το έδαφος, σχεδόν στο ίδιο ύψος που βρίσκεται το οριζόντιο δοκάρι της εστίας – 2,44 μέτρα.
Το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, που επιβραβεύτηκε με το κορυφαίο βραβείο για έναν ποδοσφαιριστή, το χειροκρότημα των οπαδών της Γιουβέντους, ήταν εντυπωσιακό λόγω «ειδικών συνθηκών».
Γκολ με ανάποδο ψαλίδι έχουν πετύχει δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες παίκτες. Από τον Παπέν και τον Φαν Μπάστεν, μέχρι τον Ροναλντίνιο, τον Ριβάλντο, τον Αναστόπουλο, τον Ρούνι και βέβαια τον Ιμπραΐμοβιτς που με σκωπτικό τρόπο προέτρεψε τον Πορτογάλο να το επιχειρήσει ξανά από 40 μέτρα, θυμίζοντας εμμέσως τη δική του προσπάθεια.

Μοντέλο ελαστικότητας

Αυτό που κάνει το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο να ξεχωρίζει από τον συναγωνισμό είναι τα στοιχεία αθλητισμού που περιέχει, τα οποία μόνο ένας προπονητής πρωταθλητών υψηλών επιδόσεων μπορεί να αποκωδικοποιήσει.
Το Radio Monte Carlo ζήτησε τη γνώμη του ειδικού: του προπονητή του γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή στα 110 μέτρα εμπόδια Λαντί Νουκουρέ, Ρενό Λογκέβρ.
«Αυτό που ήταν απολύτως τρελό ήταν η ισορροπία και ο τέλειος συντονισμός. Επρεπε σε κλάσματα δευτερολέπτου να υπολογίσει την τροχιά της μπάλας. Παρά τη δύναμη του χτυπήματος κατάφερε να διατηρήσει τη ματιά του πάνω στην μπάλα, γεγονός που του επέτρεψε να έχει τον έλεγχό της. Μιλάμε για μία πολύ στρεσογόνα προσπάθεια για το σώμα, ενώ αδιαφορούσε για το πέσιμο. Σαν να ήταν σε βιντεοπαιχνίδι. Κατάφερε να υπολογίσει τα πάντα, την ώθηση, το μήκος των βημάτων, τη δύναμη για να σηκωθεί από το έδαφος. Το πλεονέκτημα του CR7 βρίσκεται στην ικανότητά του να βρίσκει την πιο αποτελεσματική λύση για κάθε πρόβλημα που προκύπτει από τη θέση που βρίσκεται».
Ο γάλλος προπονητής του στίβου χαρακτήρισε τον Ρονάλντο «μοντέλο ελαστικότητας» και υπολόγισε πως με την κάθετη ώθηση που διαθέτει θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 2,10 μέτρα αν ήταν αθλητής στο άλμα εις ύψος.

«Δεν είναι δίκαιο»

Οι επισκέψεις του CR7 στα σύννεφα είναι συχνές και εντυπωσιακές. Σε αγώνα της Πορτογαλίας στο Euro 2016 πέταξε στα 2,88 μέτρα για να πιάσει κεφαλιά με την οποία πέτυχε γκολ εναντίον της Ουαλίας. Σωματομετρικά τεστ στα οποία υποβλήθηκε από χορηγό του Μουντιάλ της Βραζιλίας είχαν αποκαλύψει πως διαθέτει επιτόπιο άλμα 44 εκατοστά και με φόρα 78 εκατοστά, που είναι επτά παραπάνω από τον μέσο όρο των παικτών που αγωνίζονται στο NBA.
Το 2013 ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε επιπλήξει τον Πατρίς Εβρά γιατί έχασε τον Ρονάλντο στον αέρα και ο Πορτογάλος πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ. Αργότερα, όταν ο Σκωτσέζος έμαθε πως το πρώην πουλέν του πέταξε στα 2,93 μέτρα, απολογήθηκε στον γάλλο αμυντικό λέγοντας πως αισθάνθηκε ηλίθιος.
Αθλητές που αντιλαμβάνονται αυτές τις «λεπτομέρειες», όπως ο πολύς ΛεΜπρον Τζέιμς, έγραψε στο Twitter πως «… αυτό δεν είναι δίκαιο. Είναι άρρωστο», ενώ ο πρώην συμπαίκτης του Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρίο Φέρντιναντ, το πρώτο που πρόσεξε ήταν το ύψος που πήδηξε ο CR7.
Το πιο επιτυχημένο σχόλιο το έκανε πάντως ο πρώην συμπαίκτης του Αλβαρο Αρμπελόα: «Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί τώρα να εγκαταλείψει τη Γη και να αρχίσει να παίζει με τους εξωγήινους, εδώ τα έχει κάνει όλα».
Στις δηλώσεις του ο Ρονάλντο παραδέχθηκε πως έψαχνε ένα τέτοιο γκολ στην καριέρα του, αλλά στη συγκεκριμένη φάση στο Τορίνο δεν περίμενε ότι η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα. Χαρακτήρισε το γκολ «ίσως το ωραιότερο της καριέρας του» και ευχαρίστησε το κοινό της Γιούβε για το χειροκρότημα. «Αυτό που έκαναν ήταν φανταστικό. Δεν μου έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου».
Ο Ζινεντίν Ζιντάν, που έπιασε το κεφάλι του τη στιγμή του γκολ και μονολόγησε «τι είδα τώρα;», είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού πως το δικό του γκολ στον τελικό της Γλασκώβης ήταν ωραιότερο. Ισως και να ‘χει δίκιο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024