Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κόντρα Κοτζιά - Κουμουτσάκου μία μέρα μετά τη συνάντησή τους για ΠΓΔΜ

Κόντρα Κοτζιά – Κουμουτσάκου μία μέρα μετά τη συνάντησή τους για ΠΓΔΜ

Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ ο οποίος ανέφερε ότι μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών «οι ανησυχίες μας εντείνονται»

Κόντρα μεταξύ του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ξέσπασε μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχαν για τις εξελίξεις σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Νωρίτερα, ο κ. Κουμουτσάκος  δήλωσε ότι «από την ενημέρωση  που έγινε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για το Σκοπιανό ζήτημα από τον κ. Κοτζιά, οι ανησυχίες μας εντείνονται. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερή στην ανάγκη μιας ενιαίας, σφαιρικής και οριστικής λύσης, η οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που εξ αρχής έχουμε θέσει και στις εύλογες ευαισθησίες των Ελλήνων».

Χωρίς μια τέτοια λύση, πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, δεν νοείται να δοθεί στην ΠΓΔΜ η δυνατότητα οποιασδήποτε περαιτέρω προσέγγισής της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.».

Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών καλώντας τη ΝΔ «να επιδείξει, επιτέλους, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών θεμάτων».

Το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, τονίζει με ανακοίνωσή του ότι «με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τα όσα ανακοινώνει η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την ενημέρωση που της παρέσχε το απόγευμα της 4ης Απριλίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, για άλλη μία φορά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», προσθέτοντας ότι «γίνονται, προφανώς, για την εξυπηρέτηση εσωκομματικών σκοπιμοτήτων».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας δεν εξέφρασε ουδεμία επιφύλαξη ή ανησυχία κατά την δίωρη και πλέον ενημέρωσή της, έκανε δε μόνον επιβοηθητικά σχόλια. Στη διάρκεια της ενημέρωσης τηρήθηκαν πρακτικά που επιβεβαιώνουν το αναληθές του περιεχομένου της ανακοίνωσης τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να επιδείξει, επιτέλους, σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών θεμάτων».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024