Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Πηλαβάκης: Το Φεστιβάλ Αθηνών χρειάζεται ποικιλία

Κώστας Πηλαβάκης: Το Φεστιβάλ Αθηνών χρειάζεται ποικιλία

Μετράει δεκαετίες λαμπρής καριέρας στη δισκογραφία έχοντας θητεύσει σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς θέσεις. Έπαιξε κομβικό ρόλο στην καριέρα των μεγαλύτερων σταρ της λεγόμενης κλασικής μουσικής. Πλέον εργάζεται στην Αθήνα ως σύμβουλος του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και μιλάει για το χθες και το σήμερα της διοργάνωσης, για τους Έλληνες καλλιτέχνες αλλά για και τις παγκόσμιες εξελίξεις στον χώρο

Η συνάντησή μας έγινε σε ένα ατμοσφαιρικό καφέ κάπου στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στα γραφεία του Φεστιβάλ Αθηνών. «Μου αρέσει εδώ, βολεύει με τη δουλειά, έχει και καλό φαγητό» μου λέει ο Κώστας Πηλαβάκης. Δηλώνει χαρούμενος που για πρώτη φορά στην άκρως εντυπωσιακή καριέρα του έχει την ευκαιρία να εργαστεί στην Ελλάδα.

Το τελευταίο διάστημα είναι σύμβουλος του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, αρμόδιος για τη μουσική, και το στίγμα του είναι ήδη αναγνωρίσιμο στο εφετινό πρόγραμμα του Ηρωδείου, του εμβληματικού χώρου της διοργάνωσης ο οποίος επιστρέφει δυναμικά ύστερα από κάμποσα χρόνια παραγκωνισμού.

Το βιογραφικό του Κώστα Πηλαβάκη είναι περισσότερο από πλούσιο: γεννήθηκε στο Λονδίνο, από οικογένεια διπλωματών, σπούδασε στην Ελλάδα, στην Αίγυπτο, στον Καναδά και στις ΗΠΑ, κι έζησε από τα «μέσα» τη χρυσή εποχή της δισκογραφίας έχοντας θητεύσει σε όλες τις κορυφαίες θέσεις της αντίστοιχης βιομηχανίας. Υπήρξε διεθνής πρόεδρος των εταιρειών Philips, Decca και ΕΜΙ, ενώ το 2010 ανέλαβε ανώτατος αντιπρόεδρος του κλασικού τμήματος της πολυεθνικής Universal (η οποία αποτελεί «ομπρέλα» των δισκογραφικών κολοσσών Decca και Deutsche Grammophon). Στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του υπήρξαν πολλοί και σημαντικοί σταθμοί.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024