Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ράσελ Κρόου γνωρίζει καλά την «Τέχνη του Διαζυγίου»

Ο Ράσελ Κρόου γνωρίζει καλά την «Τέχνη του Διαζυγίου»

Σε δημοπρασία τίθενται πάνω από 200 αντικείμενα από συλλογές του διάσημου ηθοποιού, μετά το διαζύγιο του από τη Ντανιέλ Σπένσερ.

Ο Ράσελ Κρόου έμεινε μονομάχος στην προσωπική του ζωή μετά το χωρισμό και το διαζύγιο του από την ηθοποιό και τραγουδίστρια Ντανιέλ Σπένσερ. Ο χωρισμός του έδωσε χρόνο να σκεφτεί και να αποφασίσει να πουλήσει μια τεράστια συλλογή περισσότερων από 200 αναμνηστικών, έργων τέχνης και κοσμημάτων, επίπλων και αντικειμένων από κινηματογραφικά πλατό σε δημοπρασία.

Η ειδική δημοπρασία με τον εύστοχο τίτλο «The Art of Divorce» διοργανώνεται στις 7 Απριλίου από τον οίκο Sotheby’s Australia.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αυστραλός ηθοποιός και η Αυστραλιανή ηθοποιός και τραγουδίστρια ήταν παντρεμένη από το 2003, μέχρι που χώρισαν το 2012. Παρά το πέρασμα έξι χρόνων από το χωρισμό του ζευγαριού, η διαδικασία του διαζυγίου ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, η είδηση ότι το ζευγάρι κατέληξε σε διακανονισμό διαζυγίου έγινε γνωστή περίπου παράλληλα με την προώθηση της δημοπρασίας του Κρόου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που παραλληλίζεται με τη χρηματοδότηση του διακανονισμού από το ποσό που θα συγκεντρώσει ο ηθοποιός χάρη στη δημοπρασία.

Στη δημοπρασία πωλούνται ορισμένα ακριβά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων 19 συλλεκτικών κιθάρων έναντι 233-390 και 39.000-78.000 δολαρίων. Προς πώληση επίσης θέτει συλλογή από κοσμήματα και ρολόγια Asprey, Cartier, Chanel και Chopard. Την ίδια τύχη με τα αξεσουάρ θα έχουν και έργα ζωγραφικής Αυστραλών καλλιτεχνών όπως Charles Blackman, Pro Hart, Brett Whitely, Arthur Boyd, Sidney Nolan και Robert Dickerson.

Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο «Μονομάχο» δε θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτος εν όψει δημοπρασίας. Η πανοπλία που φορούσε στην ταινία που του χάρισε ένα Όσκαρ προβλέπεται να φτάσει τα 15.700 έως 23.544 δολάρια. Εκτός της πανοπλίας, το ρωμαϊκό άρμα από την ταινία θα είναι κι αυτό κομμάτι προς πώληση.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν βρίσκονται και κάποια που τραβούν την προσοχή όπως ένα απολιθωμένο κρανίο Μοσάσαυρου από την ύστερη Κρητιδική περίοδο. Το συγκεκριμένο κρανίο βρέθηκε στους σχηματισμούς της Niobrara στο Κάνσας και είναι τοποθετείται σε μαύρο μεταλλικό στήριγμα και σε γυάλινη προθήκη. Σύμφωνα με σημειώσεις, οι Μοσάσαυροι ήταν δεινοί κυνηγοί, με μια διπλή αρθρωτή γνάθο και εύκαμπτο κρανίο που τους επέτρεπε να τρώνε τη λεία τους ολόκληρη. Προηγούμενος κάτοχος του περιέργου αυτού αντικειμένου ήταν ο Λεονάρτο ΝτιΚάπριο και η τιμή του υπολογίζεται να είναι 35.000-40.000 δολάρια.

Για τον ηθοποιό η διαδικασία του διαζυγίου ήταν μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα για τη ζωή του. Ο ηθοποιός μάλιστα περιγράφει το συλλογισμό του, λέγοντας: «Το διαζύγιο έχει τον τρόπο να σας κάνει να εξετάσετε πραγματικά τα πράγματα που είναι απαραίτητα στη ζωή – και τα πράγματα που δεν είναι. Μέσα από τη διαδικασία, έριξα μια ματιά γύρω και συνειδητοποίησα ότι είχα πολλά πράγματα. Πράγματα από την καριέρα μου και πράγματα γενικά. Κουτιά και κιβώτια με πράγματα… έτσι με το πνεύμα της φυγής προς τα εμπρός στον καθαρό αέρα, εδώ είναι ένα μέρος αυτής της συλλογής».

Η είδηση της δημοπρασίας προκάλεσε γέλια στην πρώην σύζυγο του ηθοποιού, η οποία θεώρησε την κίνηση του πρώην άντρα της μια μορφή διασκέδασης. Ωστόσο, προσέφερε και η ίδια αντικείμενα που θα συμπεριληφθούν στη δημοπρασία.

Ο διάσημος ηθοποιός ισχυρίζεται μάλιστα πως έμαθε πολλά πράγματα για την αγάπη από τη σχέση του και το διαζύγιο του. «Ένα από τα πράγματα που μαθαίνεις, λοιπόν, το έμαθα, είναι ότι πρέπει να αγαπάς τους ανθρώπους με τον τρόπο που θέλουν να αγαπηθούν, όχι με το τι είναι αγάπη για σένα. Και η δουλειά μου πάντα με έπαιρνε μακριά, ταξίδευα συνεχώς και αυτό δημιουργεί πολύ πίεση σε μια σχέση, ειδικά όταν υπάρχουν μωρά» δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Μερικά από τα πιο μεγάλα έργα της ιδιωτικής συλλογής πρόκειται να δημοπρατηθούν σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s Australia, στις 7 Απριλίου, μια σημαδιακή ημερομηνία μιας και είναι τα γενέθλια και η επέτειος γάμου του Ράσελ Κρόου. Με 227 αντικείμενα να τίθενται προς πώληση, το ποσό που θα συγκεντρωθεί προβλέπεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024