Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σινεμά στα γρήγορα

Σινεμά στα γρήγορα

Τι να προσέξετε και τι να αφήσετε πίσω σας αν είναι να πάτε σινεμά κατά την διάρκεια του πενθημέρου από την Μεγάλη Πέμπτη ως και την Τρίτη του Πάσχα

Αξίζουν:

Barbara (Γαλλία, 2017)

Βιογραφική – ψυχολογική ταινία σε σκηνοθεσία Ματιέ Αμαλρίκ που επίσης παίζει. Η Ζαν Μπαλιμπάρ πετυχαίνει μια δυνατή ερμηνεία στον ρόλο της θρυλικής τραγουδίστριας της Γαλλίας Μονίκ Αντρέ Σερφ, γνωστής και ως Barbara (1930 – 1907)που αν και σχεδόν άγνωστη εκτός γαλλικών συνόρων, στην πατρίδα της ήταν θρύλος. Ωστόσο, η ταινία αξίζει κυρίως για την σκηνοθετική ματιά της, ένα μείγμα μυθοπλασίας/ ντοκουμέντου και ταινία μέσα στην ταινία (από την Κυριακή του Πάσχα).

ΑΘΗΝΑ: ΑΣΤΟΡ – ΑΝΔΟΡΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ ΘΕΣ/ΚΗ: ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Οι δικοί μου άνθρωποι (Tesnota, Ρωσία, 2017)

Κοινωνικό δράμα του Κάντεμιρ Μπαλάκοφ με τους Aτρέμ Τσιπίν, Oλγκα Ντραγκούνοβα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η μυστηριώδης απαγωγή δύο Εβραίων από χωριό του Καυκάσου, προκαλεί τεράστια προβλήματα στους γονείς, κυρίως σε ότι αφορά το οικονομικό ζήτημα. Μεγάλης διάρκειας μονοπλάνα, ρεαλιστικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς σε μια ταινία που ναι μεν την παρακολουθείται αλλά σε δυσκολεύει στο να καθορίσεις τους στόχους της (από τη Μ. Πέμπτη)

ΑΘΗΝΑ: ΝΙΡΒΑΝΑ

Αφήστε καλύτερα

Game night (ΗΠΑ, 2018)

Κωμωδία των Τζον Φράνσις Ντέιλι και Τζον Γκόλντσταϊν με τους Τζέισον Μπέιτμαν, Ρέιτσελ Μακ Ανταμς κ.α. Οι σεναριογράφοι της ταινίας «Αφεντικά για σκότωμα» καταγράφουν τις αλλόκοτες περιπέτειες που θα ζήσει μια παρέα η οποία νομίζει ότι τα όσα συμβαίνουν γύρω της κατά τη διάρκεια μιας νύχτας είναι το αποτέλεσμα της καλής δουλειάς μιας υπηρεσίας ηθοποιών. Στα χέρια ενός καλού σκηνοθέτη το αποτέλεσμα ίσως να ήταν ισάξιο με το «Μετά τα μεσάνυχτα» του Μάρτιν Σκορσέζε (από την Κυριακή του Πάσχα).

ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΝΑΝΑ – ΣΙΝΕΑΚ – WESTCITY κ.α. ΘΕΣ/ΚΗ: ODEON MAΚEΔONIA – ODEON ΠΛΑΤΕΙΑ – VILLAGE MED COSMOS – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ κ.α.

Ένα ήσυχο μέρος (Α quite place, ΗΠΑ, 2018)

Θρίλερ του Τζον Κρασίνσκι όπου ο ίδιος ο σκηνοθέτης και η Εμιλι Μπλαντ υποδύονται ένα ζευγάρι που μαζί με τα παιδιά του προσπαθεί να επιβιώσει σε μια μετα-αποκαλυπτική γη, στην οποία κυριαρχούν τέρατα που έχουν τεράστια ευαισθησία στους ήχους. Και όμως η ταινία αν και σιωπηλή είναι εξαιρετικά φλύαρη με πολλές εφετζίδικες σκηνές που δεν προσθέτουν πολλά στην δραματουργία της (από τη Μ. Πέμπτη).

ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΑ ΑΣΤΕΡΙΑ – ODEON ΙΛΙΟΝ – ODEON STARCITY – ODEON ΜΑΡΟΥΣΙ – ΟΛΑ ΤΑ VILLAGE – ΑΕΛΛΩ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΝΟΙΞΗ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΖΕΑ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΝΑΝΑ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ – ΦΟΙΒΟΣ – ΕΛΛΗ – WESTCITY ΘΕΣ/ΚΗ: CINEMA ONE – ODEON MAΚEΔONIA – ODEONΠΛΑΤΕΙΑ – VILLAGE MED COSMOS – ΦΑΡΓΚΑΝΗ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024