Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο σφυρί σπάνια δεξιοτίμονη Ferrari 365 GTB/4

Στο σφυρί σπάνια δεξιοτίμονη Ferrari 365 GTB/4

Μεταξύ των αυτοκινήτων που θα δημοπρατηθούν στο Silverstone Auctions θα βρεθεί και μια σπάνια, καλοδιατηρημένη Daytona του 1972.

Μια σπάνια 365 GTB/4 του 1972 με μόλις 57.700 χλμ. στο όδομετρο θα τεθεί προς πώληση στην προσεχή δημοπρασία Silverstone Auctions η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου με τους διοργανωτές να τοποθετούν την τιμή εκκίνησης στις 500.000 στερλίνες (572.000 ευρώ).

Η ασημί, δεξιοτίμονη 365 GTB/4 γνωστή και ως Daytona είναι μία από τις συνολικά 158 του είδους της που διατέθηκαν στην Μεγάλη Βρετανία εκ των οποίων μόλις οι 15 ήταν στην συγκεκριμένη απόχρωση Argento Auteil.

Ακόμα ωστόσο και να μην υπήρχαν οι παραπάνω αριθμητικοί τρόποι τεκμηρίωσης της σπανιότητάς του συγκεκριμένου δημιουργήματος του Maranello, η 365 GTB/4 φέρει την αυταπόδεικτη σχεδιαστική ευφυΐα του Pininfarina ο οποίος χάραξε τις καλογραμμένες επιφάνειές του είδους της και την κατασκευαστική σφραγίδα της Carozzeria Scaglietti.

Σε ό,τι αφορά την αθέατη πλευρά της, αξίζει να σημειωθεί ότι ο V12 κινητήρας των 4,4 λίτρων με τον οποίο εξοπλίζεται έχει μερικώς ανακατασκευαστεί διαθέτοντας νέα… παλαιού τύπου πιστόνια Borgo, νέο σύστημα εισαγωγής και νέες βαλβίδες για το σύστημα εξαγωγής ενώ παράλληλα έχουν γίνει και οι απαραίτητες επισκευές στον εκκεντροφόρο άξονα και στις κυλινδροκεφαλές.

Η διαδικασία ανακατασκευής του κινητήρα έχει πραγματοποιηθεί από τον Βρετανό ειδήμονα στο είδος Iain Tyrell και την Chesire Classic Cars, η οποία εγγυάται ότι το μηχανικό σύνολο προσφέρει ακριβώς την ίδια αίσθηση και τις ίδιες επιδόσεις που της είχαν εξασφαλίσει οι Ιταλοί τη δεκαετία του ’70. Για την ιστορία, αυτές αντιστοιχούν σε ισχύ 352 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 275 χλμ./ώρα.

Πλην των αμιγών επιδόσεών του το συγκεκριμένο μοντέλο, έχει να επιδείξει και αγωνιστικές δάφνες καθώς η 365 GTB/4 έκανε το 1-2-3 στον 24ωρο αγώνα της Daytona το 1967 το οποίο της απέδωσε και το προσωνύμιο με το οποίο είναι γνωστή ως σήμερα.

«Χωρίς αμφιβολία αυτή είναι μια από τις πλέον σπάνιες Ferrari που είχαμε ποτέ την χαρά να διαθέσουμε προς πώληση. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση χάρη στην φροντίδα που επέδειξαν οι πρώην ιδιοκτήτες της και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει σοβαρό ενδιαφέρον από συλλέκτες παγκοσμίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Adam Rutter, εκπρόσωπος της διοργάνωσης Silverstone Auctions.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024