Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O 5ος Beattle λέγεται Jürgen

O 5ος Beattle λέγεται Jürgen

Ο Κλοπ δεν νιώθει… κατώτερος του Γουαρδιόλα, και ας παίζει μονίμως ο Καταλανός με τα «λευκά»

Όχι δεν τελείωσε, και δεν πρόκειται να τελειώσει έτσι απλά. Η ιδιοφυία του Πεπ και αυτό το αριστούργημα που έπλασε στο Μάντσεστερ προφανώς είναι ικανό για όλα: Ακόμη και για μια πρόκριση με… τρία-μηδέν στη πλάτη. Παρά ταύτα εδώ και μερικά λεπτά όπου κυλά η μπάλα σε χορτάρι, η συζήτηση γίνεται για άλλον. Για τον καλό Γερμανό που κάποια ανώτερη δύναμη έστειλε στο Μέρσεϊσαϊντ για να ξυπνήσει τα φαντάσματα του Άνφιλντ.

«Jurgen Klopp is the only manager who doesn’t have an inferiority complex when it comes to Pep Guardiola… theirs is a fascinating rivalry» έγραφε το πρωί με σιγουριά dailymail και είχε απόλυτο δίκιο. Ο Κλοπ δεν νιώθει… κατώτερος του Γουαρδιόλα, και ας παίζει μονίμως ο Καταλανός με τα «λευκά». Αυτή ήταν η 7η νίκη του σε 13 αναμετρήσεις με τον απέναντι πάγκο να λάμπει εκτυφλωτικά από τον καλύτερο προπονητή που εμφανίστηκε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες. Επτά με τον Κλοπ να έχει Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ, και με τον Πεπ να παίζει με Μπάγερν Μονάχου και αυτή τη Σίτι που τα τελευταία δύο χρόνια έχει ξοδέψει 550.000.000 ευρώ για μεταγραφές.

Η Λίβερπουλ απόψε τα είχε όλα. Συγκλονιστικό ποσοστό ευστοχίας στο πρώτο ημίχρονο όταν με τέσσερις τελικές είχε το σκορ στο 3-0 από το 30΄, μπόλικη τύχη στο δεύτερο, μια έδρα-κολαστήριο, τη φανέλα που ζυγίζει τόνους. Πρωτίστως όμως είχε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια νίκη που ίσως αλλάζει την ιστορία του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Το σχέδιο του προπονητή της, που θέλησε να αιφνιδιάσει πιέζοντας ψηλά και εκμεταλλεύθηκε την εμμονή της Σίτι να χτίζει «πάσα-πάσα» από την πρώτη ζώνη, ακόμη και όταν ο αντίπαλος αποδεδειγμένα μπορεί στο transition να σε τιμωρήσει παραδειγματικά.

Είχε επίσης έναν σωρό ποδοσφαιριστές έτοιμους να υποφέρουν προκειμένου να συμβεί αυτό. Ο 19άχρονος (Mvp) Αλεξάντερ Άρνολντ έβγαζε πολεμικές κραυγές σε κάθε προσωπική «νίκη» κόντρα στον αέρινο Σανέ. Ο Ρόμπερτσον σφράγισε τον αριστερό διάδρομο. Ο Λόβρεν, ο Μίλνερ, ο Χέντερσον έπεφταν… στη φωτιά για κάθε μπάλα, κάνοντας τα καζάνια του Άνφιλντ να «ουρλιάζουν».

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν είναι έτοιμη να κατακτήσει το πρωτάθλημα Αγγλίας. Δεν είναι καν η καλύτερη ομάδα που έχει κατά νου ο Κλοπ μιας και δεδομένα λείπουν κομμάτια του παζλ, πόσο δε μάλλον μετά τη μετακόμιση του Κουτίνιο στη Βαρκελώνη. Είναι όμως μια αληθινή πολεμική μηχανή, και όταν απέναντι βρίσκει αντίπαλο με διάθεση να παίξει ανοιχτά παίρνοντας ρίσκα, έχει τον τρόπο να τον κάνει να πληρώσει ακριβά. Στη ρεβάνς του «Ιτιχάντ» δεν θα έχει τον Χέντερσον, ενώ δεν προλαβαίνει και ο Τσαν. Είναι άγνωστο αν θα είναι εκεί και ο Σαλάχ που αποχώρησε απόψε τραυματίας. Το 3-0 τις δίνει τεράστιο προβάδισμα, και η φανέλα της δεν επιτρέπει αυτοκτονίες σαν την περσινή της Παρί στο Καμπ Νου (αποκλείστηκε έχοντας το 4-0 υπέρ της στο πρώτο ματς). Είναι κρίμα όμως να έχεις δει μόλις αυτό το ματς, και να σκέφτεσαι τη ρεβάνς… Ας την σκέφτεται ο Πεπ, που μεταξύ μας δεν έχει και κάτι άλλο να κάνει!

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024