Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να μετρήσουμε τις... ατάκες μας

Να μετρήσουμε τις… ατάκες μας

Aν δηλαδή βάδιζε στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων ημερών, μπορεί και να έφτανε στο σημείο να καλέσει τον Ερντογάν (αν όχι αυτός, ο συνεταίρος του...) να τις μετρήσουν (τις ατάκες, ηρεμήστε) για το ποιος έχει (πει) την πιο μεγάλη!

Δύο, τρία μην πω και περισσότερα «κλικ» παρακάτω ήταν ο  Πρωθυπουργός στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο για τα ελληνοτουρκικά, τόσο που οι ανοησίες περί  του «τρελού σουλτάνου» Ερντογάν να μοιάζουν ότι ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Αυτός που άκουσα χθες πράγματι ήταν Πρωθυπουργός μιας δυτικοευρωπαϊκής χώρας που στέκεται στέρεα στα πόδια της, είναι αυτάρκης, δεν φοβάται, είναι ήρεμη και αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα μια δύσκολη κατάσταση στις εξωτερικές σχέσεις της.

Δεν είναι ο επικεφαλής μιας «τσογλανοπαρέας» που ανταγωνίζεται με μια αντίστοιχη στο ποια θα εκστομίσει τη βαρύτερη βρισιά για την άλλη. Και μου άρεσε και η ατάκα με την οποία περιέγραψε πολύ ρεαλιστικά ό,τι συμβαίνει αυτή την ώρα στην Τουρκία, και εν ολίγοις περιγράψαμε κι εμείς χθες εδώ:

«Οταν έχεις προβλήματα στο σπίτι σου, δεν τα βάζεις με τον γείτονά σου».

Ωραίος. Και μακάρι να το συνεχίσει έτσι. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή βάδιζε στον ίδιο δρόμο των προηγούμενων ημερών, μπορεί και να έφτανε στο σημείο να καλέσει τον Ερντογάν (αν όχι αυτός, ο συνεταίρος του…) να τις μετρήσουν (τις ατάκες, ηρεμήστε) για το ποιος έχει (πει) την πιο μεγάλη!

Τι πάω και θυμάμαι τώρα…

Η επιστροφή Τσίπρα στη σοβαρότητα, που μακάρι να είναι επιστροφή στη σοβαρότητα του συνόλου της κυβέρνησης, δεν μπορεί και δεν πρέπει να  συμψηφιστεί με  τα κλασικά «τσιπραίικα» που ούτε χθες απέφυγε κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτά τα ρόδινα, ζαχαρωμένα που σερβίρει σε κάθε ευκαιρία και τα οποία έχουν έναν και μόνο στόχο: να ξεγελάσουν τίποτε «κοψοχέρηδες» οι οποίοι τον ακούν και  παίρνουν πλέον  δρόμο.

Αφού λοιπόν προανήγγειλε το τέλος της «επιτροπείας» των δανειστών από τον προσεχή Αύγουστο, κάτι το οποίο υιοθέτησε αποκλειστικά ως έργο δικό του, είπε το απίθανο: «Πρόκειται για σημαντικό επίτευγμα και αυτό συνέβη γιατί είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Παλέψαμε έντιμα και με όλες μας τις δυνάμεις και με τις αδυναμίες μας την πρώτη περίοδο. Το αποτέλεσμα όμως δεν το κρύψαμε».

Ηθελα να κάτσω εδώ να αναφέρω ένα προς ένα τα παραμύθια που μας σερβίρει αυτά τα τρία χρόνια και κάτι μήνες που κυβερνά, αλλά με έπιασε μια βαρεμάρα που δεν λέγεται. Πάντως, ένα, προχείρως, θα το αναφέρω: «θα αποκαταστήσω μισθούς και συντάξεις στα προ των Μνημονίων επίπεδα». Υποθέτω ότι αυτό το θυμάται, ή μπα…

Αν όχι, μπορώ να συνεχίσω: «θα επαναφέρω τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ». Τι; Οχι; Ούτε αυτό;

Δεν συνεχίζω άλλο…

Μπροστά στην πόρτα εξόδου

Εχω αναφερθεί κατ’ επανάληψιν στην περίπτωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καθημερινά σχεδόν φλερτάρει με την έξοδο από το κόμμα και την κυβερνητική πλειοψηφία. Αυτός ο Καμμένος, λοιπόν, που έχει μπει για τα καλά στο μάτι του αρχηγού του, χθες επιδόθηκε (από τον ΑΝΤ1) σε …παραινέσεις προς το πρωθυπουργικό γραφείο και εμμέσως και προς τον συνονόματό του, υπουργό Αμυνας, για  τις αναφορές τους στον Ερντογάν. Ιδού τι είπε, και παρακαλώ ενημερώστε με αν υπάρχει διαφωνία περί της εκτιμήσεως ότι ο άνθρωπος είναι ήδη στην πόρτα και παίζει με το …πόμολο:

«Οι δημόσιες δηλώσεις θα πρέπει να είναι μετρημένες» και ειδικότερα αυτές οι οποίες προέρχονται από το πρωθυπουργικό γραφείο «πρέπει να είναι πιο προσεκτικές». Κληθείς δε να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό «τρελός» που απέδωσε στον Ερντογάν ο καμμένος συνονόματός του, απάντησε ως εξής: «Ο Πάνος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για τα παιδιά. Οι στρατιώτες είναι τα παιδιά του».

Θέμα χρόνου είναι…

Μια τόση δα παράλειψη

Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη του φίλου μου Βαγγέλη Αντώναρου ότι εταιρεία δημοσκοπήσεων διεξήγαγε τις προηγούμενες ημέρες (ή μπορεί να διεξάγει ακόμη, ποιος ξέρει) έρευνα αγοράς σχετικά με πέντε δημοσιογράφους (μεταξύ των οποίων και ορισμένοι φίλοι μου) με εντολή της ΝουΔου. Φυσικά, δεν βρίσκω τίποτε κακό σε αυτό, ούτε στην έρευνα αγοράς ούτε στην πιθανότητα ένταξης των  συναδέλφων μου σε ψηφοδέλτια κόμματος – έχει συμβεί και θα ξανασυμβεί.

Αλλού θέλω να καταλήξω. Τηλεφώνησα στον Αντώναρο να επιβεβαιώσω το γεγονός. Μου πρόσθεσε ότι μαζί με τους πέντε αυτούς δημοσιογράφους οι ερωτώμενοι από τους ερευνητές κλήθηκαν να απαντήσουν και για αυτοδιοικητικούς (για ξεκάρφωμα, όπως συμπεραίνω, από ορισμένα ονόματα) όπως ο Καμίνης, η Δούρου, ο Μπακογιάννης, ο Σγουρός, ο Παχατουρίδης, ο Πατούλης, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, όπως η Κεφαλογιάννη, ο Χρυσοχοΐδης (!!!), ο Κικίλιας, ο Αδωνις, ο Χατζηδάκης, αλλά και ο Αλ. Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ. (Για ξεκάρφωμα, επίσης). Εντάξει ώς εδώ; Προσέξτε σας, παρακαλώ, τη συνέχεια.

Από μια τυχαία περιήγηση στον θαυμαστό κόσμο των siteς πέφτω πάνω στην ίδια είδηση στο koutipandoras.gr του δημοσιογράφου Βαξεβάνη. Γράφει, λοιπόν, επί λέξει ο διακεκριμένος αυτός συνάδελφός μου, γνωστός για τους αγώνες του υπέρ της δημοσιογραφικής δεοντολογίας: «το koutipandoras.gr είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Ευάγγελου Αντώναρου, καθώς δημοσιογραφική πηγή που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης μάς αποκάλυψε ότι όχι μόνο δέχθηκε το ίδιο τηλεφώνημα από τη συγκεκριμένη εταιρεία με τις παραπάνω ερωτήσεις, αλλά και ότι μέσα στα ονόματα αυτά βρίσκονταν και αυτά των Αδωνη Γεωργιάδη, Βασίλη Κικίλια, Γιώργου Πατούλη και Ολγας Κεφαλογιάννη».

Υποθέτω, εκ παραδρομής, δεν ανέφερε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος ότι χθες το μεσημέρι συνέτρωγε με τον Βαγγέλη Αντώναρο σε εστιατόριο της οδού Βεντήρη…

Το γελοίον του πράγματος

Μια δική μου παραδρομή θέλω τώρα θα αποκαταστήσω, συμπληρούμενη και υπό άλλων στοιχείων: έγραφα χθες για τους τρεις ξένους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ που παραπέμπονται μαζί με άλλους τρεις Ελληνες για την υπόθεση των 28 ακινήτων που ως μνημονιακή υποχρέωση εκποιήθηκαν το 2013 και εν συνεχεία υπενοικιάσθηκαν υπό του Ελληνικού Δημοσίου. Εγραψα ότι μεταξύ τους συμπεριλαμβάνεται και ένας Λετονός. Οχι. Οπως με ενημέρωσε ο φίλτατος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος εκπροσωπεί και τους τρεις ξένους ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης (από κοινού με τους κ.κ. Πατεράκη και Γιαννίδη), οι εμπειρογνώμονες είναι ένας Σλοβάκος, ένας Ιταλός και ένας Ισπανός. Λετονός δεν υπάρχει. Το γελοίον του πράγματος, να έχει  εξασφαλιστεί το ακαταδίωκτο των μελών του ΤΑΙΠΕΔ αλλά να «τρέχουν» τους εμπειρογνώμονες, παραμένει ως έχει!

Επίσης από πηγή μου στις Βρυξέλλες ενημερώθηκα ότι το θέμα θα απασχολήσει το προσεχές Eurogroup δεδομένου ότι η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει την Κομισιόν ενόψει της 3ης αξιολόγησης ότι θα ισχύσει το ακαταδίωκτο και η παύση της σχετικής δίωξης και για τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ…

Κοροϊδία χωρίς τέλος

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα δώσει μεγάλη βαρύτητα σε δηλώσεις που έκανε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Σπίρτζης, ότι μαζί με συντρόφους του, του κινήματος  «δεν πληρώνω» θα ξηλώσουν τα διόδια των εθνικών οδών. Αλλά χθες πληροφορήθηκα ότι η επιεικώς ελεεινή κοροϊδία προς τους «συντρόφους» αυτούς δεν έχει τέλος – αναφέρομαι και στην περίπτωση του επιστολογράφου ακτιβιστή Στέφανου Ζαφείρη, για την οποία έγραψα διεξοδικά στο φύλλο της Μ. Δευτέρας.

Μου αναφέρθηκε λοιπόν ότι σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων στις εθνικές οδούς (και στην Αττική Οδό, να υποθέσω, ε; Μην ξεχνιόμαστε…)!

Το οποίο σημαίνει ότι ναι μεν ο υπουργός Σπίρτζης θα ξηλώσει τα αναλογικά διόδια, αλλά θα το κάνει αφού εγκατασταθεί το σύστημα με τα ηλεκτρονικά. Και ότι οι άνθρωποι πάλι θα πληρώνουν. Το σήκωσα την μπάρα κι έφυγα, «δεν πληρώνω ρε», δεν (θα) υπάρχει… Θα πληρώσεις, σύντροφε. Κορόιδο….

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024