Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζονται οι φήμες για τους τίτλους τέλους Γουίντουρ και Vogue

Συνεχίζονται οι φήμες για τους τίτλους τέλους Γουίντουρ και Vogue

Δεν έχουν κοπάσει ακόμη οι φήμες για την αποχώρηση της καλλιτεχνικής διευθύντριας από τη Vogue.

Πολλές μετακινήσεις και αποχωρήσεις έχουν πλήξει το χώρο της μόδας τον τελευταίο καιρό. Σχεδιαστές αλλάζουν brand και ανοίγουν το δρόμο για νέες συνεργασίες. Ωστόσο, η φήμη της διακοπής μιας συνεργασίας που μετρά τρεις δεκαετίες έχει ταράξει το καλλιτεχνικό στερέωμα της μόδας. Ο λόγος για την καλλιτεχνική διευθύντρια της αμερικάνικης Vogue, Άννα Γουίντουρ.

Το όνομα της διάσημης αρχισυντάκτριας αναγράφεται μαζί με χιλιάδες φήμες που θέλουν την Γουίντουρ να αποχωρεί από τη Vogue, μετά το γάμο της κόρης της, Μπι Σάφερ το καλοκαίρι και αφού κλείσει το τεύχος του Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής, η εταιρία Condé Nast αρνείται κατηγορηματικά την εγκυρότητα της είδησης.

Αν η είδηση θεωρηθεί αληθινή, πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα στο κόσμο της Vogue, μιας και Γουίντουρ μετρά τριάντα χρόνια στο τιμόνι του κολοσσιαίου γυναικείου περιοδικού μόδας.

Το μικρόβιο της συγγραφής κόλλησε από το δημοσιογράφο πατέρα της, ο οποίος ήταν συντάκτης στην εφημερίδα London Evening Standard και ήταν ο πρώτος που τη συμβούλεψε να ασχοληθεί με τη μόδα. Τα πρώτα της βήματα την οδήγησαν στο περιοδικό μόδας Harpers and Queen, το νυν Harper’s Bazaar, μέχρι το 1988 που κατέληξε στην ομάδα της Vogue.

Αν και πρόκειται για μια απαιτητική επαγγελματία, δεν είναι υπέρ της τυφλής αποδοχής των λεγόμενων της. Επεδίωκε τη διαφωνία και τη διατύπωση διαφορετικών απόψεων από τους συνεργάτες της. Σε αρκετά σημεία του χαρακτήρα της βασίστηκε το βιβλίο «Ο διάβολος φοράει Prada» της Λόρεν Γουεϊσμπέργκερ. Η Λόρεν, ούσα πρώην υπάλληλος της Γουίντουρ, αποφάσισε να αποδώσει στην πρωταγωνίστρια του έργου της μερικά από τα γνώριμα χαρακτηριστικά της επιβλητικής διευθύντριας. Τρία χρόνια αργότερα το βιβλίο της γίνεται ταινία και ρόλο της Γουίντουρ αναλαμβάνει η μοναδική Μέριλ Στριπ.

Η διάσημη δημοσιογράφος εκτός από εξαιρετική στη δουλειά της, είναι και εξίσου σικάτη και μοδάτη. Η διαχρονική της εμφάνιση με το αυστηρό κοντό καρέ μαλλί και τα μεγάλα σκούρα γυαλιά είναι χαρακτηριστική. Μάλιστα σε ελάχιστες περιπτώσεις η Γουίντουρ έχει θεαθεί χωρίς το σήμα κατατεθέν αξεσουάρ της. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας τίμησε τη δημοσιογράφο για τη προσφορά της στη μόδα με τον τίτλο «Dame Commander». Στη βράβευση της φόρεσε ένα κλασσικό σύνολο του οίκου Channel, το οποίο και επιλέγει τακτικά για τις εμφανίσεις της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται στην πρώτη σειρά της επίδειξης στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, δίπλα στην καλλιτεχνική διευθύντρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ.

Παρόλα αυτά τη λατρεία της για τα γυαλιά έσπευσαν να κατακρίνουν πολλοί, όταν στη φετινή εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο, παρευρέθη απρόοπτα η Βασίλισσα της Αγγλίας, η οποία κάθισε δίπλα στη Γουίντουρ. Αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι καθ’ όλη της διάρκεια η δημοσιογράφος δεν έβγαλε στιγμή από το πρόσωπο της τα γυαλιά της, κάτι που θεωρήθηκε αγένεια. Για την αδιάκοπη μανία της με τα γυαλιά έχουν αναρωτηθεί πολλοί, δεδομένου ότι βάσει των κανονισμών της μόδας, τα γυαλιά ηλίου θεωρούνται ένα υπαίθριο αξεσουάρ, το οποίο πρέπει να αφαιρείται στους κλειστούς χώρους.

Προς το παρόν, οι φήμες της αποχώρησης της από τη Vogue παραμένουν μετέωρες, αν και έχει ήδη ακουστεί το πρώτο πιθανό όνομα που θα αρπάξει τη σκυτάλη από τη αναντικατάστατη βασίλισσα της μόδας. Ο στυλίστας και αρχισυντάκτης της βρετανικής Vogue, Έντουαρντ Εννινφουλ είναι η πρώτη πιθανή λύση για τον περιοδικό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024