Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές: Με τον Τσίπρα ή με τον Βούτση;

Εκλογές: Με τον Τσίπρα ή με τον Βούτση;

Τα σενάρια για το πότε θα στηθούν οι κάλπες. οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας και οι πονοκέφαλοι της κυβέρνησης

«Τέλος της θητείας μας είναι το φθινόπωρο του 2019, ούτε καν οι ευρωεκλογές του 2019» δήλωσε ο πρωθυπουργός με αφορμή «διάφορες σκέψεις και κουβέντες που ακούω» όπως είπε.

Επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας απάντησε στα σενάρια που μεταδίδει το Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή οι στενοί του συνεργάτες και στις κουβέντες των κορυφαίων στελεχών του, όπως ο Ν. Βούτσης, που έχουν δημόσια αναφέρει ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι να στηθούν διπλές κάλπες τον Μάιο του 2019.

Μπορεί, όμως, η κυβέρνηση με την εικόνα που παρουσιάζει να παρατείνει το βίο της μέχρι τον Οκτώβριο του 2019;

Η εποχή που ο κ. Τσίπρας ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού και ο κόσμος έτοιμος να ακούσει και να πιστέψει όλα όσα έλεγε έχει περάσει. Ο πρωθυπουργός πασχίζει από το φθινόπωρο να αντεπιτεθεί αλλά βρίσκεται συνεχώς σε άμυνα. Πιέζεται όλο και πιο πολύ και είναι σε θέση να πιέζει όλο και λιγότερο.

Οι εξελίξεις στο Σκοπιανό που υπολόγιζε ότι θα χρησιμοποιούσε για να πετύχει μια νέα διαιρετική τομή στο πολιτικό σύστημα, δεν ακολουθούν τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του. Ναι, το Σκοπιανό δημιουργεί αναταράξεις στην αντιπολίτευση αλλά μεγαλύτερες στον κ. Τσίπρα. Ο πονοκέφαλος που λέγεται Καμμένος, είναι όλος δικός του, είναι ο συγκυβερνήτης του.

Στην οικονομία το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν φαίνεται να πείθει την κοινή γνώμη, και στα κοινωνικά μέτωπα οι επιδόσεις της κυβέρνησης κινούνται κάτω του μετρίου. Και δεν είναι μόνο η εγκληματικότητα που κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση αυτές τις μέρες. Ας κάνει ο κ. Τσίπρας μια βόλτα στη Μυτιλήνη, τη Κω, την Μάνδρα που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές για να ακούσει, ένα χρόνο μετά, από πρώτο χέρι, τις ..ευχαριστίες των κατοίκων για τα ανακλαστικά της κυβέρνησης του.

Το κυριότερο. Συμφέρει, πράγματι την κυβέρνηση να προηγηθούν οι ευρωεκλογές των εθνικών εκλογών; Τι θα γίνει αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει από την κάλπη των ευρωεκλογών ηττημένος και μάλιστα με διαφορά; Πώς θα μαζέψει το κλίμα μέσα σε 4 μήνες;

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «οι ευρωεκλογές απλά θα διαψεύσουν, παταγωδώς μάλιστα, όλους όσοι έχουν σπεύσει να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς, μέσα από αμφίσημες και αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπικές έρευνες».

Το πιστεύει; Πολύ πιθανό. Γίνεται πιστευτός; Πολύ φοβάμαι ούτε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε θα επιλέξω να ποντάρω στον Βούτση!

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024