Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παπαγεωργίου»: Παραπληροφόρηση Πολάκη με στόχο την αποκαθήλωση του προέδρου

«Παπαγεωργίου»: Παραπληροφόρηση Πολάκη με στόχο την αποκαθήλωση του προέδρου

Ο κ. Παπάς απαντώντας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κάνει λόγο για παραπληροφόρηση του από τα τρία διορισμένα από το υπουργείο μέλη στο ΔΣ του νοσοκομείου

Απάντηση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη δίνει μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο πρόεδρος του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» σε όσα του καταλογίζει ο πρώτος. Ο Βασίλης Παπάς κατηγορεί τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου για παραπληροφόρηση του κ. Πολάκη με στόχο όπως λέει «στην αποκαθήλωση του Προέδρου που αντιστέκεται στην προτεινόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου».

Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών ξεκίνησε προ ημερών όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» για εκβιασμούς και μικροπολιτικά παιχνίδια, με αφορμή την προσφυγή της διοίκησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το νέο κανονισμό του νοσοκομείου, επί της αλλαγής στον τρόπο ορισμού του γενικού διευθυντή.

Ο κ. Παπάς απαντώντας στον κ. Πολάκη κάνει λόγο για παραπληροφόρηση του αναπληρωτή υπουργού από τα τρία διορισμένα από το υπουργείο μέλη στο ΔΣ του νοσοκομείου, τα οποία όπως υποστηρίζει «στοχεύουν σε ό,τι τους ενοχλεί. Στην αποκαθήλωση του Προέδρου που αντιστέκεται στην προτεινόμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου».

Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο, 3 μέλη του οποίου διορίζονται από το Ίδρυμα «Παπαγεωργίου», 3 μέλη από τον εκάστοτε υπουργό και ένα μέλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπά «στα 18 χρόνια της λειτουργίας οι διατελέσαντες σύμβουλοι όλων των παρατάξεων (27 στον αριθμό) αγωνίστηκαν, με ομοθυμία, ξέφυγαν από τον μικρόκοσμο της ιδιοτέλειας και μοιράστηκαν μεταξύ τους τη χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς, καθώς έβλεπαν τις ανιδιοτελείς προσπάθειές τους να βγάζουν καρπούς και να γίνονται ποιότητα ζωής».

Και υποστηρίζει ότι «δυστυχώς, θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι η πρώτη φορά στα 18 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου που υπάρχει αντιδιαμετρική αντίληψη μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και αυτό οφείλεται στην ορατή προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο να έχει τον τελευταίο λόγο στην επιλογή του Γενικού Διευθυντή, προκειμένου να διορίσει άτομο δικής του επιλογής για να διευθύνει το Παπαγεωργίου.
Και αυτό, όπως είναι γνωστό, έρχεται σε αντίθεση με τη σύμβαση που έχει υπογράψει και ψηφίσει ομόφωνα από το ελληνικό κοινοβούλιο και δεν είναι δυνατόν, δεν είναι σύννομο να τροποποιηθεί μονομερώς με απόφαση υπουργού».

Ο πρόεδρος του «Παπαγεωργίου» καλεί τον κ. Πολάκη αν έχει διαπιστώσει την παραμικρή δυσλειτουργία στο νοσοκομείο «να την καταθέσετε άμεσα και συγκεκριμένα στον αρμόδιο εισαγγελέα» και δηλώνει απόλυτα σύμφωνος σε ό,τι αφορά στο διορισμό των εννέα ατόμων για το ΤΕΠ, παραδέχεται ότι επί υπουργίας Ξανθού-Πολάκη το νοσοκομείο χρηματοδοτήθηκε, ικανοποιητικά σε σχέση με προηγούμενες περιόδους, αλλά τονίζει ότι «σήμερα ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο Παπαγεωργίου περισσότερο από 270.000.000 ευρώ για υπηρεσίες που παρείχε αθροιστικά τα τελευταία χρόνια» αλλά είναι το μόνο Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα που λειτουργεί χωρίς ελλείμματα».

Σύμφωνα με τον κ. Παπά, το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» κατέχει την δεύτερη παραγωγικότερη θέση μεταξύ των 151 Δημοσίων Νοσοκομείων που λειτουργούν στη χώρα και διαβεβαιώνει πως «έχει τη δυνατότητα να πάει ακόμη καλύτερα αν αντιμετωπιστεί ισότιμα με τα υπόλοιπα Δημόσια Νοσοκομεία και αν μας επιτραπεί να προσλάβουμε το απαραίτητο προσωπικό που θα μας δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε όλες τις υποδομές και καθώς πολλές από αυτές παρέμειναν ανενεργείς, λόγω έλλειψης προσωπικού».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024