Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι φοβάται ο Τσίπρας;

Τι φοβάται ο Τσίπρας;

Ο πρωθυπουργός χτύπησε καμπανάκι για την έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης

Εάν αποκωδικοποιήσει κανείς προσεκτικά την ομιλία του Πρωθυπουργού νωρίς το μεσημέρι στο υπουργικό συμβούλιο θα διακρίνει την αγωνία ή ακόμα και τον φόβο του για το εάν θα κλείσει ομαλά η τέταρτη αξιολόγηση.

Πέρα από τη συνήθη ρητορική, αναμενόμενη, ότι οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, και την επιχειρηματολογία για το έργο της κυβέρνησης, αλλά και τις αναφορές στα ελληνοτουρκικά και το Σκοπιανό και την συνταγματική αναθεώρηση, ο Αλ. Τσίπρας κτύπησε καμπανάκι.

Μίλησε για την βασική -τεχνική όπως τη χαρακτήρισε- έγκαιρη ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και υπογράμμισε ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. «Τώρα κρίνεται η επιτυχία της κυβέρνησης» είπε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρξει άλλη αξιολόγηση, καθώς αυτή θα είναι η τελευταία.

Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο ήταν το μήνυμα που έστειλε στους υπουργούς του με την αναφορά πως δε θα δεχθεί καμία κωλυσιεργία και τεχνικά εμπόδια. Μάλιστα κάλεσε, πετώντας το γάντι, σε όσοι διαφωνούν ή έχουν αντιρρήσεις να τις εκφράσουν τώρα και μίλησε για συλλογικό στοίχημα, υπογραμμίζοντας πως δεν κρίνεται το ατομικό έργο κάθε υπουργού.

Ο φόβος του Πρωθυπουργού μήπως δεν ολοκληρωθεί ομαλά η πορεία προς το φινάλε του τρίτου μνημονίου είναι εμφανής. Παράλληλα είναι σαφές ότι φοβάται μήπως η πλευρά των πιστωτών χρεώσει στην κυβέρνηση τις όποιες καθυστερήσεις ή κωλυσιεργίες στο δρόμο για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.Και όπως τόνισε, τα τελευταία μέτρα μιας διαδρομής, την οποία χαρακτήρισε μαραθώνιο, είναι τα πιο κρίσιμα και άρα δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Και όπως λέει ο λαός, » ο φόβος φυλάει τα έρμα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024