Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Θύμωσε» το τουρκικό ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Μαξίμου περί Σουλτάνου

«Θύμωσε» το τουρκικό ΥΠΕΞ για τις δηλώσεις Μαξίμου περί Σουλτάνου

Οι ελληνικές αρχές «ρίχνουν το επίπεδο» επικαλούμενες το Κράτος Δικαίου όποτε τις συμφέρει, αναφέρει σε οργισμένη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την ανακοίνωση Μαξίμου περί Σουλτάνου

Πυρά κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε τη Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου που ανέφερε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου το ποίο έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο».

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι ελληνικές Αρχές «ρίχνουν το επίπεδο», αναφέρει σε οργισμένη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ. Κατηγορεί την Ελλάδα ότι επικαλείται το Κράτος Δικαίου όποτε τη συμφέρει και εφαρμόζει τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων κατά το δοκούν.

Προσάπτει δε στην κυβέρνηση και έλλειψη υπευθυνότητας, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι οι επισημάνσεις αυτές δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα που οφείλει να δείχνει μια κυβέρνηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η ρητορική που χρησιμοποιείται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργού, η οποία εκδόθηκε χθες 1η Απριλίου, και αφορά τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται επί του παρόντος για παράνομη διέλευση των συνόρων μας, καταδεικνύουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν όλο και περισσότερο το επίπεδο του λόγου εναντίον της Τουρκίας.»

»Αυτές οι επισημάνσεις οι οποίες δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα που οφείλει να δείχνει μια κυβέρνηση, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.»

» Όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της η Ελλάδα επικαλείται το Κράτος Δικαίου. Αντιθέτως, όταν δεν την συμφέρει, η Ελλάδα δεν έχει ενδοιασμούς να το αγνοήσει εντελώς, ακόμη και μη εφαρμόζοντας αποφάσεις των Διεθνών Δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το αποδεικνύει».

Ο πόλεμος σε επίπεδο ανακοινώσεων και δηλώσεων άρχισε..

Η δήλωση αυτή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται προς απάντηση της χθεσινής (Κυριακή) ανακοίνωσης του Μαξίμου, που «απαντούσε» σε δηλώσεις του Ερντογάν στις οποίες για πρώτη φορά συνέδεσε ευθέως το ζήτημα των ελλήνων στρατιωτικών με την έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών. Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε μάλιστα ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή τους τού είχε υποσχεθεί ότι θα κανόνιζε το ζήτημα.

Σήμερα, όμως, Δευτέρα, υπήρξαν και νέες σκληρές δηλώσεις από την πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, που χαρακτήρισε τρελό τον Ερντογάν, την Τουρκία «μια χώρα που δεν υπάρχουν δικαστήρια και η Δικαιοσύνη λειτουργεί με εντολές του Σουλτάνου» εκτιμώντας μάλιστα ότι η ιστορία με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μπορεί να κρατήσει και 15 χρόνια.  Ο υπουργός Άμυνας μίλησε δε για προσχεδιασμένη σύλληψη.

Οι δηλώσεις αυτές του Π.Καμμένου, που αποκλείεται να μείνουν ασχολίαστες από την τουρκική πλευρά, προς το παρόν έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση, που μιλά για «παραλήρημα Καμμένου», τον κατηγορεί για επιζήμιες για το εθνικό συμφέρον πράξεις και δηλώσεις και ζητά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και μέτρα.

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024