Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε τον… δρόμο

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε τον… δρόμο

Το τέλος μιας εποχής στο λιμάνι, αυτομάτως αποτελεί την έναρξη της επόμενης

Απλά, λιτά και κατανοητά. Με μια λέξη: Πειραιώτικα. Όσα ήθελε ο κόσμος του Ολυμπιακού να ακούσουν κάποια στιγμή όλοι εκείνοι που έχουν βαλθεί φέτος να… παίξουν με τα νεύρα του. Διότι δεν είναι το πρωτάθλημα που χάθηκε, σε τελική ανάλυση κάποια στιγμή θα έπαιρνε ένα και κάποιος άλλος. Είναι ο τρόπος και αυτός ο άγριος συνδυασμός με την εικόνα. Είναι το να παλεύεις με ένα ολόκληρο σύστημα που σε πολεμά, να αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει ένα ολόκληρο σχέδιο σε εξέλιξη εναντίον σου, και την ίδια στιγμή να βλέπεις στο γήπεδο μια ομάδα-φάντασμα. Ένα σύνολο που σε κάνει να αναρωτιέσαι, αν θέλει, αν μπορεί, αν έστω καταλαβαίνει…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να τραβήξει μια… γραμμή σε όλα αυτά. Αποφάσισε πως έφτασε η ώρα για να κάνει ότι με επιτυχία έπραξε το καλοκαίρι του ΄10, εκείνο του ΄13, του ΄15. Ότι και όταν χρειάστηκε. Ο ίδιος άνθρωπος που σχημάτισε (και) φέτος ένα μπάτζετ εβδομήντα εκατ. ευρώ, όσο δεν στοιχίζουν μαζί η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που αυτή τη στιγμή περνούν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Υπό νορμάλ συνθήκες, θα συνέβαιναν όλα πιο… τακτοποιημένα με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Εδώ όμως δεν έχουν σημασία οι τύποι. Εδώ υπάρχει μια κατάσταση που πρέπει να τελειώσει, τώρα. Μια δύσκολη δουλειά, που επί της ουσίας δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να την κάνει.

Από το μεσημέρι και την ομιλία του ισχυρού άνδρα των Ερυθρόλευκων τίποτα δεν είναι ίδιο στο μεγάλο λιμάνι. Το μήνυμα το πήραν πρώτοι εκείνοι που έπρεπε. Οι ποδοσφαιριστές που όχι μόνο δεν δικαιολόγησαν τις αμοιβές τους, αλλά που τελικά φέτος στηρίχθηκαν εντός της ομάδας περισσότερο από όσο έπρεπε. Θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι με την κλίμακα να ανεβαίνει προς… τα πάνω. Δεν είναι τυχαίο ότι έμεινε απ έξω από αυτή την κουβέντα χθες ο Όσκαρ Γκαρθία, καθώς η ώρα για τον δικό του απολογισμό δεν έφτασε ακόμη. Ο Ολυμπιακός θα αλλάξει. Θα σχηματιστεί από την αρχή. Σε όλα τα επίπεδα. Και για αυτή την αλλαγή εγγυάται ένας άνθρωπος που έχτισε αυτοκρατορία στο λιμάνι. Που έχει πληρώσει από την τσέπη εκατ ευρώ σε τριψήφιο επίπεδο για την ομάδα της καρδιάς του. Η ατάκα «Με έχετε κάνει και εμένα όπως και τον κόσμο μας να σιχαίνομαι να βλέπω τη μεγάλη μου αγάπη» είναι βαριά. Τόσο που θα… εκτιμηθεί όταν έρθει η ώρα.

Ο Ολυμπιακός θα τελειώσει τη χρονιά χρησιμοποιώντας λίγους από το υπάρχον ρόστερ. Όχι περισσότερους από δέκα σε όλη τη γκάμα των επιλογών. Το ποιοι είναι το αποφάσισε ήδη το γήπεδο. Τους ξέρουν όλοι. Πριν από λίγο ο χορός άνοιξε με Σεμπά και Οφόε. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Τελείωσαν και αυτό το τέλος εποχής, γίνεται αυτόματα η έναρξη της επόμενης…

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024