Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πυραμίδα των τηλεοράσεων

Η πυραμίδα των τηλεοράσεων

Τηλεοράσεις σε μορφή πυραμίδας στην Αυστραλία αντικατοπτρίζουν το φυσικό περιβάλλον

Μια πυραμίδα από παλιές τηλεοράσεις που αντανακλούν το τοπίο γύρω τους είναι το έργο της Ιρανής καλλιτέχνιδας, Shirin Abedinirad.

Με τίτλο «Revision», αποτελεί το σχέδιο της για το Lorne Sculpture Biennale 2018, το οποίο λαμβάνει χώρα στη Βικτώρια, της Αυστραλίας. Η καλλιτέχνης επέλεξε να αντικαταστήσει τα μόνιτορ των τηλεοράσεων με καθρέφτες και να τοποθετήσει τις retro τηλεοράσεις σε μορφή πυραμίδας. Οι συγκεκριμένες παλιές τηλεοράσεις είναι δυσεύρετες και γι’ αυτό το λόγο συνεργάστηκε με το Powerhouse Geelong, ένα κέντρο τεχνών στην Αυστραλία που στηρίζει τη διατήρηση και την ανακύκλωση των υλικών.

«Το πρότζεκτ προσκαλεί τα πλήθη να δουν τη φύση σ’ ένα νέο πλαίσιο. Αντί να βλέπουμε τις ειδήσεις στην τηλεόραση, οι οποίες δε ξέρουμε αν είναι αληθινές ή όχι, μπορούμε να δαμάσουμε τα κύματα που δημιουργούν οι τηλεοράσεις και να δούμε την πραγματικότητα και τη φύση.» εξηγεί η Shirin για το έργο της, που εντυπωσιάζει τους περαστικούς στο ποταμό Erskine, στην Αυστραλία. Οι τηλεοράσεις αντανακλούν τα πάντα γύρω, τα κύματα, τον ουρανό ακόμη και τον ίδιο τον περαστικό, που θα πλησιάζει κοντά για να ανακαλύψει τι ακριβώς είναι αυτή η πρωτότυπη πυραμίδα. Η πυραμίδα αιχμαλωτίζει κάθε κίνηση της φύσης και του ανθρώπου κι έτσι καταφέρνει να τους φέρει πιο κοντά και να ανοίξει έναν μεταξύ τους διάλογο.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024