Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα τέλη Απριλίου το πόρισμα της προανακριτικής για τη Novartis

Στα τέλη Απριλίου το πόρισμα της προανακριτικής για τη Novartis

ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ επιμένουν πως το αδίκημα της δωροληψίας-δωροδοκίας για τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών

Έως τα τέλη Απριλίου θα έχει συνταχθεί το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis, βάσει του οποίου,  η δικογραφία της υπόθεσης θα επιστραφεί στην δικαιοσύνη. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, θα οριστικοποιηθεί η αναρμοδιότητας της επιτροπής και στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την σύνταξη του πορίσματος.

ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ επιμένουν πως το αδίκημα της δωροληψίας-δωροδοκίας για τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, συνεπώς δεν έχει παραγραφεί και άρα θα πρέπει να το διερευνήσει η δικαιοσύνη. Υπό τον φόβο να βρεθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπροστά στο «αδιέξοδο» της παραγραφής, αν συνεχίσει τις εργασίες της η επιτροπή, δεδομένου ότι έχουν παρέλθει δυο κοινοβουλευτικές περίοδοι, η κυβέρνηση διαλέγει τον “δρόμο” της δικαιοσύνης για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Ωστόσο η αντιπολίτευση έχει άλλη άποψη κι επισημαίνει  πως τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί, ότι αρμόδια για την διερεύνηση της υπόθεσης είναι η προανακριτική επιτροπή καθώς εχεί αρμοδιότητες εισαγγελέα, τονίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει ισχυρή νομολογία που εντάσσει τα συγκεκριμένα αδικήματα στα υπουργικά καθήκοντα.

«Εγώ θα το πάω μέχρι τέλους», σχολιάζει ο Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τις εργασίες της επιτροπής της επισημαίνοντας με νόημα πως «τώρα που τελειώνει η σκευωρία αυτή με τη Novartis θα ψάξουν να βρουν άλλη από την κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε «προειδοποιήσει» την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να μην επιστρέψει τον φάκελο στην δικαιοσύνη γιατί οι Αρχές θα δηλώσουν αναρμόδιες για την διερεύνηση της υπόθεσης και ενδεχομένως η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο.

Για κυβερνητικό “φιάσκο” έκανε λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη χαρακτηρίζοντας fake την προανακριτική επιτροπή. “Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να κρύψει την σκευωρία που στήθηκε για την σπίλωση πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης” τονίζουν απο την ΔΗΣΥ.

Τυπικά, με την έκδοση του πορίσματος κλείνει τις εργασίες της η επιτροπή καθώς στην συνέχεια με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, το πόρισμα της θα εισαχθεί στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση και όπως όλα δείχνουν ο φάκελος της υπόθεσης θα επιστραφεί στην δικαιοσύνη.

Η επόμενη κοινοβουλευτική μάχη για τη Νovartis θα δοθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας – κατά την διάρκεια της συζήτησης του πορίσματος – και θα είναι σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024