Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η στρατηγική του Κυριάκου στο δρόμο προς τις κάλπες

Η στρατηγική του Κυριάκου στο δρόμο προς τις κάλπες

Το Σάββατο 31 Μαρτίου, ξεκινά ο νέος κύκλος σεμιναρίων της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας η οποία στοχεύει στην επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

«Σιγά σιγά πηγαίνουμε προς τις εθνικές εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν αυτές -το Φθινόπωρο, του χρόνου την Άνοιξη, δεν αργούν εν πάση περίπτωση», επισήμανε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με στελέχη του Μητρώου Στελεχών. «Η Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε, «αλλάζει και μέσα από τα πρόσωπα. Δεν αλλάζει μόνο από την ηγεσία. Δεν αλλάζει μόνο από τις δομές. Δεν αλλάζει μόνο από τις διαδικασίες. Τα πρόσωπα συμβολίζουν την αλλαγή. Διότι τα Κόμματα είναι πάνω από όλα οργανώσεις προσώπων. Και γι’ αυτό αποδίδω τόσο μεγάλη σημασία σε αυτή τη διαδικασία. Όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές  αυτή η ανάγκη να εκφράσουμε έναν θετικό λόγο με πρόσωπα τα οποία είναι φρέσκα, τολμώ να πω και άφθαρτα και τα οποία παίρνουν το ρίσκο της συμμετοχής στα κοινά, θα γίνεται ολοένα και πιο επιβεβλημένη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ  τόνισε ότι δεν έχει πρόθεση να ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα  «στον πόλεμο λάσπης τον οποίο επέλεξε» αλλά, όπως είπε, έχει χρέος να  παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία ένα όραμα και ένα σχέδιο για το πως μπορεί να γίνει η Ελλάδα καλύτερη. «Σε αυτή την προσπάθεια, σας θέλω όλες και όλους αρωγούς. Δεν είναι μια προσπάθεια την οποία μπορεί να σηκώσει ένα πρόσωπο μόνο του. Είναι κατ’ εξοχήν μια ομαδική δουλειά».

«Πάντα αγωνιζόμουν», συνέχισε,  και θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για να επιβάλω την αρχή της αξιοκρατίας, η οποία θεωρώ ότι βρίσκεται στον πυρήνα μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης που πρέπει τα κόμματα και οι πολιτικοί να αναπτύξουν με την κοινωνία. Και επιμένω πάρα πολύ στη λέξη εμπιστοσύνη διότι κάτι έχει τρωθεί στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Δεν είναι μόνο η απώλεια του εθνικού πλούτου, αλλά είναι κυρίως η διάρρηξη αυτής της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της ηγεσίας – πολιτικής και όχι μόνο – και της κοινωνίας των πολιτών. Και, δυστυχώς, τα κόμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτής της αμφισβήτησης. Βλέπετε τι γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πως τα κύματα του λαϊκισμού αμφισβητούν κομματικούς μηχανισμούς που υπήρχαν για πολλές δεκαετίες. Το ίδιο, σε ένα βαθμό, έγινε και στην Ελλάδα. Μόνο που εμείς ζήσαμε την έφοδο του λαϊκισμού  νωρίτερα απ’ ό,τι την αντιμετωπίζουν πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σήμερα. Στον πυρήνα τους, όμως, όλα αυτά τα φαινόμενα έχουν την έντονη αμφισβήτηση ότι τα Κόμματα μπορούν να αλλάξουν πραγματικά τις ζωές των πολιτών ως προς το καλύτερο».

Επίσης είπε στα στελέχη του Μητρώου ότι η ενασχόληση με τα κοινά  εμπεριέχει πάντα την ανάληψη κάποιου ρίσκου. «Η δημόσια έκθεση δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά την περίοδο που η πολιτική ζωή γίνεται όλο ένα και πιο τοξική. Η έκφραση δημόσιας γνώμης μπορεί να οδηγήσει σε όλων των ειδών τις αντιδράσεις. Όσοι -και είστε αρκετοί – δραστηριοποιείστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το γνωρίζετε αυτό πολύ καλά. Η λύση δεν είναι, όμως, να πούμε ότι αυτή η υπόθεση της πολιτικής αφορά κάποιους άλλους και όχι εμάς. Αφορά όλους μας», σημείωσε.

Επιπλέον, το  Σάββατο 31 Μαρτίου, ξεκινά  ο νέος κύκλος σεμιναρίων της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας η οποία στοχεύει στην επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της. Ο θεσμός της Πολιτικής Ακαδημίας ξεκίνησε το 2016 και έχει ήδη ολοκληρώσει επιτυχώς 12 κύκλους στους οποίους έχουν συμμετάσχει πάνω από 750 στελέχη του Κόμματος.

δήλωσε ενόψει της αυριανής ημερίδας:  «Η επιμόρφωση των στελεχών μας αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς. Η Νέα Δημοκρατία, ως ένα σύγχρονο φιλελεύθερο Κόμμα, αντιλαμβανόμενη την πολυπλοκότητα και τις απαιτήσεις της εποχής λειτουργεί την Πολιτική Ακαδημία Στελεχών. Στόχος είναι η επιμόρφωση του πολιτικού και στελεχιακού δυναμικού της, ούτως ώστε αυτό να αποκτήσει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στα κυρίαρχα zητήματα της πολιτικής ατζέντας, αλλά και ως εργαλείο που θα ενισχύσει ποιοτικά τον δημόσιο λόγο των στελεχών του Κόμματος και θα βοηθήσει στην εμβάθυνση της σκέψης τους», δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης .

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024