Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πικάσο για πρώτη φορά στην Πινακοθήκη Τέιτ

Ο Πικάσο για πρώτη φορά στην Πινακοθήκη Τέιτ

Έργα που σημάδεψαν τη ζωή του Πάμπλο Πικάσο και την εξέλιξη της μοντέρνας, σύγχρονης τέχνης συγκεντρώθηκαν για μια μοναδική έκθεση στο Λονδίνο.

Έργα που σημάδεψαν τη ζωή του Πάμπλο Πικάσο και την εξέλιξη της μοντέρνας, σύγχρονης τέχνης συγκεντρώθηκαν για μια μοναδική έκθεση στο Λονδίνο.

Η Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ κατόπιν συνεργασίας με το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι, εκθέτει έργα από μια περίοδο κατά την οποία η καλλιτεχνική ανησυχία του ζωγράφου βρισκόταν στα ύψη. Αναφερόμαστε στο 1932, χρονιά κατά την οποία ο ζωγράφος βίωσε την αγάπη, τη φήμη και την τραγωδία όπως μαρτυρά και ο τίτλος της έκθεσης, «Picasso 1932: Love, Fame, Tragedy».

Ο Πικάσο ήταν παντρεμένος με τη Ρωσίδα χορεύτρια, Όλγα Κοκλόβα, την οποία απάτησε με τη νεαρή ερωμένη του, Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ. Η νεαρή κοπέλα αποτέλεσε μάλιστα και μούσα του, την οποία συναντάμε σε αρκετά έργα του, όπως είναι το «Κορίτσι στον καθρέφτη».

Αυτόν και πολλούς ακόμη πίνακες του απολαμβάνουν οι επισκέπτες της πινακοθήκης. Κάποιοι μάλιστα εκτίθενται για πρώτη φορά, όπως για παράδειγμα ο πίνακας «Το Όνειρο».

Τα έργα είναι οργανωμένα στο χώρο της έκθεσης ανά μήνα, εξηγώντας παράλληλα την περίοδο άνθησης που γνώριζε τότε η τέχνη του Πικάσο. Πολλοί πίνακες προέρχονται και από ιδιώτες, οι οποίοι τους έχουν στην κατοχή τους κατόπιν δημοπρασίας πληρώνοντας αρκετά εκατομμύρια, προκειμένου να τα προσθέσουν στη συλλογή τους.

in.gr

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024