Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παίρνω γάντια κι έρχομαι!

Παίρνω γάντια κι έρχομαι!

Η αιλουροειδής εκτίναξη Γιαννούλη Λαρεντζάκη και η απάντηση στον Βασίλη Μπάρκα.

Τα ‘χε που τα ‘χε χύμα ο Μανόλο Χιμένεθ με τους τερματοφύλακες, του ‘ρθαν και τσουβαλάτα! Σαν να μην του έφτανε δηλαδή (του ισπανού προπονητή) το rotation με τον Bασίλη Μπάρκα, τον Παναγιώτη Τσιντώτα και τον Γιάννη Ανέστη – χώρια ο Παναγιώτης Ντούνης σε υπηρεσιακό ρόλο – του προέκυψε εκτάκτως και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης!

Βεβαίως ο εκ Κύθνου ορμώμενος γκαρντ είναι βγαλμένος από άλλο ανέκδοτο, αλλά στον προχθεσινό πρώτο προημιτελικό του Basketball Champions League απέναντι στη Στρασμπούρ προέβη δυο φορές σε αντιποίηση ποδοσφαιρικής αρχής και πήρε άριστα στον ρόλο του.

Απέμεναν τέσσερα λεπτά και τέσσερα δευτερόλεπτα για τη λήξη της πρώτης περιόδου και να πώς ο ίδιος διηγείται τα διατρέξαντα:

«Ψυλλιάστηκα ότι ο Λόγκαν θα έψαχνε μια πάσα προς τη γωνία και όταν είδα την μπάλα να περνάει από μπροστά μου δεν το σκέφτηκα καν. Δεν μπορούσα να την κλέψω, η μόνη επιλογή μου ήταν να κάνω αυτό το πλονζόν» εξηγεί ο εκ Κύθνου ορμώμενος γκαρντ της ΑΕΚ.

Μπουφόν

Το επίσημο twitter της διοργάνωσης τον έβαλε στην ίδια πρόταση με τον Τζίτζι Μπουφόν, ο… ομόλογός του στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ Βασίλης Μπάρκας του έστειλε μήνυμα «εάν σε ενδιαφέρει, αύριο έχουμε πρωινή προπόνηση», ενώ ο συμπαίκτης του Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος άρχισε την αθλητική σταδιοδρομία του ως πολλά υποσχόμενος τερματοφύλακας της Δόξας Σαμικού, δεν εφείσθη εγκωμίων…

«Τρομερή εκτίναξη. Τον ζήλεψα τον μπαγάσα, διότι δεν έκανε απλώς μια απόκρουση, αλλά κράτησε κιόλας την μπάλα για να μην του φύγει»! Μετά την αιλουροειδή απόκρουση ο Λαρεντζάκης έκανε άλλη μια βουτιά με την οποία έσωσε την κατοχή και άνοιξε τον αιφνιδιασμό, οπότε είχε κάθε λόγο ο συμπαίκτης του στην Εθνική Γιάννης Αθηναίου να τον ιντριγκάρει με τη φράση «κάνε τώρα κι ένα βολέ για να ολοκληρωθείς»!

Σε αυτά όμως είχε ειδικότητα ο Θοδωρής Παπαλουκάς!

Μάθε τέχνη…

Ευτυχώς ο Λαρεντζάκης (που έχει μονάχα συνωνυμία με τον παλαίμαχο Κυπελλούχο Ευρώπης του ’69, Αίαντα) δεν πείνασε ώστε να ξαναπιάσει την τέχνη που έμαθε μικρός και την άφησε.

«Μικρός έπαιζα ποδόσφαιρο στον Διαγόρα Δρυοπιδέων στο Αιγάλεω, αλλά το άφησα όταν ψήλωσα και ασχολήθηκα με το μπάσκετ. Το ξανάπιανα τα καλοκαίρια στις διακοπές μου στην Κύθνο, παίζοντας σε τουρνουά 5Χ5, αλλά όταν το έμαθαν στον Ικαρο Καλλιθέας και αργότερα στον Κολοσσό Ρόδου μου έκαναν παρατηρήσεις και το έκοψα για να μην τραυματιστώ».

Ο Γιαννούλης έπιασε στην κυριολεξία το… γάντι που του πέταξε ο Μπάρκας. «Παίρνω γάντια και σου ‘ρχομαι» του απάντησε. «Αστειεύομαι, γιατί αυτοί έχουν το ματς με τον Παναθηναϊκό, εμείς πρώτα τον Ολυμπιακό και εν συνεχεία το ταξίδι στο Στρασβούργο, αλλά έχει την πλάκα της αυτή η υπόθεση» σχολιάζει ο διεθνής γκαρντ, ο οποίος πάντως δεν προδίδει τις ποδοσφαιρικές αρχές του.

«Μου αρέσει ο Μπουφόν, δεν λέω, αλλά εγώ έπαιζα επιθετικός και είμαι ανέκαθεν κολλημένος με τον Ρονάλντο, με τον Ιμπραΐμοβιτς και κυρίως με τον Ροναλντίνιο».

Ε, κατόπιν τούτου, την επόμενη φορά που ο Λαρεντζάκης θα θελήσει να επιδείξει την ποδοσφαιροσύνη του, μπορεί να μιμηθεί τον αγαπημένο του βραζιλιάνο σολίστα με μια ραμπόνα ή ακόμη και με το α λα Μπαρτσελόνα – Τσέλσι γκολ το οποίο κωδικοποιήθηκε ως «σβήσιμο του τσιγάρου»!

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024