Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από Jackie O σε Ιρίνα Σάϊκ. Το στυλ Ριβιέρα πρωταγωνιστεί…

Από Jackie O σε Ιρίνα Σάϊκ. Το στυλ Ριβιέρα πρωταγωνιστεί…

Ο sir Ουϊνστον Τσόρτσιλ συνήθιζε να γράφει εκεί τα βιβλία του και να ζωγραφίζει πορτραίτα της Ντόρις Ντελεβίν, γιαγιάς του κορυφαίου μοντέλου της εποχής μας Κάρας Ντελεβίν. Ο βρεττανικής καταγωγής πολιτικός απολάμβανε την ροζ σαμπάνια και το πούρο του, συντροφιά κάποιες φορές με τον στενό του φίλο Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο sir Ουϊνστον Τσόρτσιλ συνήθιζε να γράφει εκεί τα βιβλία του και να ζωγραφίζει πορτραίτα της Ντόρις Ντελεβίν, γιαγιάς του κορυφαίου μοντέλου της εποχής μας Κάρας Ντελεβίν. Ο βρεττανικής καταγωγής πολιτικός απολάμβανε την ροζ σαμπάνια και το πούρο του, συντροφιά κάποιες φορές με τον στενό του φίλο Αριστοτέλη Ωνάση.

Το yacht “Christina Ο” προσέγγιζε τη Γαλλική Ριβιέρα και το legendary “Chateau de l’ Horizon”, για να «παραλάβει» τον Τσόρτσιλ και να συνεχίσουν έτσι το ταξίδι τους στις υπόλοιπες περιοχές της Νότιας Γαλλίας, πριν κατηφορίσουν στα νησιά της Ιταλίας και αργότερα στον ιδιόκτητο Σκορπιό.

Ο διάσημος συγγραφέας Νόελ Κάουαρντ όπως και ο Δούκας του Ουϊνδσορ, επισκέπτονταν πολύ συχνά το επονομαζόμενο διαμάντι της French Riviera. Λευκό, γαλάζιο και πράσινο. Ο υπέροχος συνδυασμός για το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο των κροίσων και τζετ σέττερς. Τα λευκά χρώματα του hotel που έμοιαζε περισσότερο με ιδιόκτητη βίλα δημιουργούσαν χιλιάδες αντανακλάσεις μέσα στα τυρκουάζ νερά. Στο ξενοδοχείο συνήθιζαν να περνούν ρομαντικές βραδιές, η καλλονή ηθοποιός Ρίτα Χέιγουορθ μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Αλί-Αγά Χαν. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και stars της εποχής θυμούνται την εκθαμβωτικά ωραία Χέιγουορθ να περπατάει στους χώρους του ξενοδοχείου με ντραπέ ολόσωμο μαγιό, καπελίνα και ψηλοτάκουνα, ξύλινα σανδάλια. Η κοκκινομάλλα, αισθησιακή… κακομαθημένη «Τζίλντα» του παγκόσμιου κινηματογράφου, παντρεύτηκε στην Γαλλική Ριβιέρα τον Αγά Χαν.

Η αμερικανίδα star, μια υπέρκομψη γυναίκα (το στυλ της στην εμβληματική Χολυγουντιανή ταινία με το μαύρο στράπλες στενό φόρεμα, τα γάντια, τις «σκάλες» στα πλούσια μαλλιά και το κόκκινο κραγιόν, είναι hot μέχρι σήμερα), δημιούργησε τη δική της σχολή ντυσίματος στην Νότια Γαλλία. Αέρινα φορέματα, με στενό μπούστο και φαρδιές φούστες σε απαλά χρώματα. Λευκά παντελόνια με «μικρά» γαλάζια πουκάμισα και σανδάλια στο χρώμα του δέρματος.

Ίσια μακριά φορέματα από μετάξι, με οριεντάλ στοιχεία, χρυσά και ασημένια χαμηλοτάκουνα πέδιλα. Τεράστιες καπελίνες να συνοδεύουν τα καυτά σορτς με τα πουκάμισα δεμένα κάτω από το στήθος. Μαρινιέρες πάνω από στενές, λευκές, κόκκινες φούστες και σορτς. Το βράδυ, αέρινες τουαλέτες σε γαλάζια, ροζ και σμαραγδί χρώματα. Τα βράδια οι πέρλες έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Χέιγουορθ λάτρευε τα ψηλοτάκουνα, ξύλινα τσόκαρα, τις μεγάλες ψάθινες τσάντες και τα γυαλιά ηλίου σε στυλ πεταλούδα. Τα συγκεκριμένα γυαλιά βρίσκονται αυτή τη σεζόν στην κορυφή. Μαζί με τις μεγάλες ψάθινες τσάντες και τα αέρινα μαντήλια…


Χαντίντ και Ζούκοβα εμπνέονται στυλιστικά από τις Τίνα Λιβανού και Γκρέης Κέλλυ

Τριάντα χρόνια αργότερα, μέλος της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ, αγόρασε το “Chateau de l’ Horizon” για προσωπική του χρήση. Ο σημερινός βασιλιάς προτιμάει ένα άλλο σπίτι, που έχει αγοράσει στις Κάννες, υπάρχουν όμως παιδιά και φίλοι που επισκέπτονται το ιστορικό ξενοδοχείο, πάνω σε μια παραλία, η οποία σου «κόβει την αναπνοή», με την ομορφιά της.

Το top model, η 20χρονη Μπέλλα Χαντίντ, επιλέγει τη Νότιο Γαλλία για τις διακοπές της. Δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στην Αντίμπ. Εκεί όπου η οικογένεια Νιάρχου είχε αποκτήσει ένα μυθικό σπίτι. Την ιδιόκτητη περιοχή και την κινηματογραφικού τύπου βίλα, αγόρασε αρκετά χρόνια αργότερα ο Ρώσος μεγιστάνας Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η πρώην σύζυγος του Αμπράμοβιτς, Ντάσα Ζούκοβα, φαινόταν να απολαμβάνει το ντύσιμο τύπου Γαλλική Ριβιέρα. Η καλλίγραμη Ντάσα επισκεπτόταν τις παραλίες με καυτά σορτς και τους χώρους τέχνης (η περιοχή διαθέτει αρκετούς, μην ξεχνάμε ότι στη South France έζησε και εμπνεύστηκε για πολλά χρόνια ο Πάμπλο Πικάσσο), με παντελόνια σε γραμμή cigarette, σανδάλια loafers και μεγάλες καπελίνες.

Στη Νότιο Γαλλία έχουν παραδώσει μαθήματα στυλ με αέρινα μονόχρωμα ή φλοράλ φορέματα και καπελίνες, η Γκρέης του Μονακό, η Τίνα Λιβανού, η Μαρία Κάλλας και η Τζάκι Ωνάση. Η Τζάκι Ωνάση άφησε εποχή, με τις στυλιστικές της επιλογές, τα καυτά εκείνα καλοκαίρια στην Νότιο Γαλλία και Νότιο Ιταλία. Η πρώην κυρία Κέννεντι λάτρευε να «επιδεικνύει» στα πλήθη, τα πανάκριβα ρούχα και κοσμήματα που της αγόραζε ο δεύτερος σύζυγός της Αριστοτέλης Ωνάσης. Οι αγαπημένες της πέρλες, αγορασμένες από τα “Tiffany’s” και “Van Cleef”. Τα σκουλαρίκια με πέρλες, ρουμπίνια και emerald επανασχεδιάστηκαν τώρα, από τον διάσημο οίκο κοσμημάτων David Webb. Τα συγκεκριμένα σκουλαρίκια λάτρευε η Τζάκι, style icon όλων των εποχών…

Η Jackie O και τα πολυσυζητημένα σανδάλια της, στα δρομάκια του Κάπρι…

Η Τζάκι-Κέννεντι Ωνάση πραγματοποίησε όμως μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις της στην Νότιο Ιταλία και το πανέμορφο Κάπρι. Ο κορυφαίος σχεδιαστής Valentino, στενός της φίλος (ο Valentino δημιούργησε το μίνι πολυσυζητημένο νυφικό που φόρεσε η Τζάκι στον Σκορπιό το 1968, για να παντρευτεί τον Ari the Greek) και ο σύντροφός του, σινιόρε Τζιαμμέτι «τριγυρνούσαν» στα σοκάκια του Κάπρι με τον Ωνάση και την stylish Τζάκι.

Η κυρία Ωνάση προτιμούσε πάντα τα λευκά παντελόνια, τις μαρινιέρες και τα φλατ σανδάλια. Ένα ντύσιμο που η φετινή καλοκαιρινή μόδα έχει τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή. Μαρινιέρες, παντελόνια σε στυλ Κάπρι και τα σανδάλια που φέρουν το όνομα Jackie O. Η μόδα άλλωστε κάνει κύκλους. Αυτό εδώ το καλοκαίρι έχει πολλά στοιχεία από το παρελθόν…

Το «άνοιξε» μέσα στη νύχτα…

Τα φλατ σανδάλια αποτελούσαν την εμμονή της Τζάκι. Η σύζυγος του Άρη Ωνάση ανακάλυψε τα σανδάλια Jack Rogers σε ένα μαγαζάκι «χαμένο», κάπου στα σοκάκια του κοσμοπολίτικου Ιταλικού θέρετρου. Έφεραν την υπογραφή Jack Rogers. Είναι τα σανδάλια τα οποία γεννήθηκαν στο Κάπρι, στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Οι φήμες θέλουν μάλιστα την Τζάκι να δημιουργεί «πανικό», με σκοπό να ανοίξει το κατάστημα γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα. Η σύζυγος του Greek tycoon επιθυμούσε να τα αποκτήσει εκείνη τη στιγμή. Οι άνθρωποι του Ωνάση έψαξαν και βρήκαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, μέσα στα άγρια μεσάνυχτα.

Η Τζάκι «σήκωσε» το μαγαζί. Τα πακέτα με τα σανδάλια μεταφέρθηκαν στο yacht “Christina O”. Τα σανδάλια με την εξωτερική ελικοειδή ραφή και το χαρακτηριστικό στρογγυλό στόλισμα δόθηκαν αργότερα από την κυρία Ωνάση σε ένα τσαγκάρη στο Πάλμ Μπήτς. Ο τσαγκάρης άρχισε να φτιάχνει και άλλα τέτοια σανδάλια. Οι γυναίκες αγόραζαν σαν τρελές τα αγαπημένα σανδάλια της Jackie O. Μέχρι σήμερα είναι τα πλέον δημοφιλή. Ασημένια, λευκά, χρυσά, ιβουάρ, ασπρόμαυρα. Πολύ θηλυκά και απόλυτα chic…

Το στυλ Ριβιέρα, οι stars και top models

Η Ιρίνα Σάϊκ επιλέγει το Κάπρι και το Αμάλφι για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Η Ρωσίδα top model έχει πραγματοποιήσει μερικές από τις πλέον εντυπωσιακές της φωτογραφήσεις, όπως επίσης και διαφημιστικές καμπάνιες στα αριστοκρατικά spots της Νότιας Ιταλίας. Η Ιρίνα δείχνει προτίμηση στα σανδάλια που φόρεσε πρώτη η Jackie, όπως και στο Riviera style. Η κυρία Σάϊκ δίνει μαθήματα στυλ. Στη Νότιο Ιταλία η Ιρίνα Σάϊκ πέρασε τις πρώτες της διακοπές με τον σύντροφό της, διάσημο αμερικανό star Μπράντλεϊ Κούπερ.

Το Αμάλφι και τη Σαρδηνία επισκέπτονται συχνά και η Νατάλια Βοντιάνοβα με τον σύζυγό της Αντουάν Αρνό. Η elegant Βοντιάνοβα επιλέγει το στυλ Riviera. Ταιριάζει απόλυτα στο αριστοκρατικό της στυλ. Η Μόνικα Μπελούτσι «κατηφορίζει» στη Νότιο Ιταλία με τους στενούς της φίλους Dolce & Gabbana. Όταν εγκαταλείπει το total black look, είναι υπέροχη με τα σορτς, τα σανδάλια και τις μαρινιέρες της…

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024