Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπολίτευση για ν/σ για τα ζώα: Σωστή η απόφαση αλλά δεν αρκεί

Αντιπολίτευση για ν/σ για τα ζώα: Σωστή η απόφαση αλλά δεν αρκεί

Την απόσυρση από τη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, σχολίασε η αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρέτισε την κίνηση αυτή, σημειώνοντας πως κεντρικοί στόχοι οποιασδήποτε νομoθετικής πρωτοβουλίας πρέπει -μεταξύ άλλων- να είναι η προστασία των ζώων, ενώ από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου με τις φιλοζωικές οργανώσεις

Την απόσυρση από τη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, προκειμένου να επανεξεταστούν ζητήματα που αναδείχθηκαν από την ως τώρα διαδικασία, σχολίασε η αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαιρέτισε την κίνηση αυτή, σημειώνοντας πως κεντρικοί στόχοι οποιασδήποτε νομoθετικής πρωτοβουλίας πρέπει -μεταξύ άλλων- να είναι η προστασία των ζώων, ενώ από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου με τις φιλοζωικές οργανώσεις

Σύμφωνα με ενημέρωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων και συμφώνησαν ότι κεντρικοί στόχοι οποιασδήποτε νομoθετικής πρωτοβουλίας πρέπει -μεταξύ άλλων- να είναι η προστασία των ζώων, η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων, καθώς και η εκπαίδευση και ενημέρωση των ιδιοκτητών.

Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, αναγκαία προϋπόθεση είναι η υιοθέτηση καλών πρακτικών για την καταγραφή, τη σήμανση και ο έλεγχος των γεννήσεων με τη συνεργασία Δήμων, φιλοζωικών οργανώσεων και επιστημονικής κοινότητας.

Κίνημα Αλλαγής: Χρειάζεται ουσιαστικός διάλογος με τις φιλοζωικές

«Το περιστατικό της Κόνιτσας με τον βασανισμό του μικρού σκύλου, αποδεικνύει τις ελλείψεις μας στα θέματα Παιδείας και Πολιτισμού. Ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας στα θέματα της σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα» αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής.

Προσθέτει ωστόσο ότι τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική των προστίμων επί «δίκαιων και άδικων» που επιχείρησε να προωθήσει με το νομοσχέδιό της η κυβέρνηση.

«Ιδεοληπτικοί μιας εποχής που το σκυλάκι συνόδευε την εύπορη κυρία του, οι «θεσμοθετούντες υπουργοί αποδεικνύονται και πάλι ανεπαρκείς, αδυνατούν να δώσουν βιώσιμη λύση στα προβλήματα των αδέσποτων ζώων και αντίθετα μειώνουν τον ρόλο των φιλοζωικών οργανώσεων που εκφράζουν την ευαισθησία των πολιτών» επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής.

Τέλος, υποστηρίζει ότι δεν αρκεί η σημερινή αναγκαία απόφαση για την απόσυρση του νομοσχεδίου από την διαβούλευση, λόγω της κατακραυγής που συνάντησε και υπογραμμίζει την ανάγκη διαλόγου με τις φιλοζωικές οργανώσεις, την αυτοδιοίκηση, την ελληνική κοινωνία για μια οριστική και αποτελεσματική λύση, όπως αρμόζει σε μια προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024