Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Porsche παρουσιάζει τα ταχύτερα μοντέλα στην ιστορία της

Η Porsche παρουσιάζει τα ταχύτερα μοντέλα στην ιστορία της

Η γερμανική φίρμα επιδεικνύει τις… ικανότητές της με ένα video όπου υποβάλλει σε drag race τα μοντέλα με την καλύτερη επιτάχυνση "0-100" στην ιστορίας της, αναδεικνύοντας το top5.

Χρησιμοποιώντας ως πίστα ένα εγκαταλελειμμένο αεροδιάδρομο, η γερμανική φίρμα παρέταξε τα ταχύτερα μοντέλα παραγωγής στην ιστορία της, παραδίδοντας στο κοινό το top 5 των μοντέλων με τους μικρότερους χρόνους επιτάχυνσης τα οποία αποκαλύπτονται μέσω ενός εντυπωσιακού video.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του, αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο «αργή» από τα μοντέλα που «έτρεξαν» καταλαμβάνοντας την 5η θέση ήταν η περιορισμένη έκδοση της Carrera GT η οποία διατέθηκε πριν περίπου 15 χρόνια, ολοκληρώνοντας το sprint από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα.

Για την ιστορία, η Carrera GT εφοδιάζεται με ένα θηριώδη ατμοσφαιρικό V10 5,7 λίτρων απόδοσης 603 ίππων ο οποίος ωστόσο όπως απέδειξε η ιδιότυπη αυτή συγκριτική δοκιμή, δεν κατάφερε να επιβληθεί στην σχεδόν κατά ένα τόνο βαρύτερη αλλά με κινητήρα 680 ίππων Panamera Τurbo S E-Hybrid Turismo η οποία ολοκλήρωσε το sprint των «0-100» κατά μισό δευτερόλεπτο νωρίτερα σε 3,4 δευτερόλεπτα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε το πρώτο μοντέλο της Porsche που κατάφερε να μειώσει τον χρόνο επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα κάτω από τα 3,0 δευτερόλεπτα, 911 Turbo S η οποία καταγράφοντας 2,9 δευτερόλεπτα, υπερνίκησε το υβριδικό wagon με το μακροσκελέστερο ίσως όνομα στην ιστορία της γερμανικής φίρμας.

Με χρόνο 2,8 δευτερολέπτων μια ακόμα εκπρόσωπος του εμβληματικού sportscar της Porche, η 911 GT2 RS ισχύος 700 ίππων και με χαμηλότερο βάρος από την Turbo S, κατάφερε να σκαρφαλώσει στη δεύτερη θέση.

Στην κορυφή της πεντάδας, αναμενόμενα, βρέθηκε η 918 Spyder η υβριδική ναυαρχίδα της Porsche η οποία ολοκλήρωσε τη διαδικασία από 0-100 χλμ./ώρα, 2,6 δευτερόλεπτα αποτελώντας διαχρονικά το ταχύτερο μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

auto.in.gr

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024