Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Πάνω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Σε μια ακόμα δημοσκόπηση η διαφορά μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης είναι πάνω από τις δέκα μονάδες, καθώς η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 25,2%, έναντι 16,3% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 7%, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,4% κξαι ΚΚΕ με 5,6%.

Το έντονο πολιτικό κλίμα και τα γεγονότα σχετικά με τα εθνικά θέματα φαίνεται πως θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην επιλογή των πολιτών σε ενδεχόμενες εκλογές, κάτι που αποτυπώνεται για μια ακόμα φορά σε δημοσκοπική έρευνα.

Ειδικότερα, στην δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η κυβέρνηση φαίνεται να πλήττεται από την έναρξη του διαλόγου με την ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας και τα τελευταία επεισόδια με την Τουρκία, με αποκορύφωμα την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στη γειτονική χώρα.

Παράλληλα, από τις εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό φαίνεται πως ενισχύθηκαν οι εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς και της δεξιάς, ενώ αυξήθηκε η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 25,2%, έναντι 16,3% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 7%, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6,4% κξαι ΚΚΕ με 5,6%.

Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν η Ένωση Κεντρώων με 2,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν μόλις 1,5%.

Τέλος, ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα ποσοστά του λεκού/άκυρου (στο 6,7%), της αποχής (6%) και εκείνων που δηλώνουν ότι δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν σε ενδεχόμενο άμεσων εκλογών (15,7%).

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024