Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος: «Καθαρά» τα κινητά των ελλήνων στρατιωτικών

Καμμένος: «Καθαρά» τα κινητά των ελλήνων στρατιωτικών

Τις τουρκικές αναφορές των ΜΜΕ της γειτονικής χώρα περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο ελλήνων στρατιωτικών διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, επανέλαβε τα «περί ομηρείας» μετά το μήνυμα που έστειλαν προς την Άγκυρα οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.

Τις τουρκικές αναφορές των ΜΜΕ της γειτονικής χώρα περί «στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων» στα κινητά τηλέφωνα των δύο ελλήνων στρατιωτικών διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, επανέλαβε τα «περί ομηρείας» μετά το μήνυμα που έστειλαν προς την Άγκυρα οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής.

«Δυστυχώς δικαιώθηκα για την ομηρεία. Νομίζω ότι μετά τη χθεσινή απόφαση του συμβουλίου της ΕΕ περί ομηρείας μιλάει η απόφαση αυτή. Λυπάμαι που δικαιώθηκα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι ήταν όμηροι. Και εγώ χρησιμοποίησα αυτή την έκφραση, διότι παρά τις προσπάθειες σε επίπεδο Ταξιαρχίας και φυσικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν κλειστοί δρόμοι γι’ αυτό και μίλησα για ομήρους» ανέφερε ο έλληνας υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον κύπριο ομόλογό του, Σάββα Αγγελίδη.

Τα κινητά των στρατιωτικών ερευνήθηκαν παρουσία Έλληνα ειδικού

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου για εντοπισμό στρατιωτικών σχεδίων στα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «τα κινητά τηλέφωνα ερευνήθηκαν παρουσία έλληνα ειδικού και βάσει των διεθνών κανόνων έρευνας και δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα».

Για το διάβημα Τουρκίας σχετικά με την άσκηση Ηνίοχος

Όσον αφορά στο διάβημα της Τουρκίας προς τον Έλληνα ΑΚΑΜ στην ‘Αγκυρα σχετικά με τη διεξαγωγή της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι η Τουρκία αμφισβητώντας την άσκηση, αμφισβητεί τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την Ιταλία, την Κύπρο, τη διεθνή κοινότητα.

Δεν υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον αρχηγό του ΓΕΣ

Όσον αφορά στο θέμα της πτήσης του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αρχηγό ΓΕΣ από τη Ρω στη Ρόδο, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι δεν υπηρξε παρενόχληση, καίτοι δύο τουρκικά αεροσκάφη πήραν εντολή να κατέβουν από τα 35.000 πόδια στα 2.000 πόδια, καθώς είχαν απογειωθεί ελληνικα μαχητικά από την Κρήτη τα οποία τα αναχαίτισαν πρίν μπουν στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Για το τουρκικό γεωτρύπανο στην Αν.Μεσόγειο

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν ότι ξεκινά γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πάνος Καμμένος «ευχήθηκε» καλορίζικο το γεωτρύπανο.

«Τους εύχομαι καλορίζικο το γεωτρύπανο. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στα δικά τους χωρικά ύδατα. Τώρα, αν το κάνουν για να προκαλέσουν, να τους θυμίσουμε ότι την κατάσταση εγγυώνται χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.α» ανέφερε.

Αγγελιδης: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση

Από την πλευρά του ο Κύπριος υπουργός Άμυνας κατέστησε σαφές ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αντίδρασης ανάλογα με τις ενέργειες της Τουρκίας.

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τις έρευνες της στα σχετικά οικόπεδα υλοποιώντας τους όρους της προγραμματικής σύμβασής της.

Ιστορικό βήμα το ισχυρό μήνυμα της ΕΕ προς την Τουρκία

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ιστορικό βήμα την ομόφωνη απόφαση της ΕΕ για ισχυρή καταδικη της στάσης της Τουρκίας, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελίδης καταδίκασε τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου αναφέρθηκαν στην κοινή προσπάθεια των δύο χωρών ως πυλώνων σταθερότητας για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή, έχοντας ταύτιση απόψεων σχετικά με τις αναδυόμενες απειλές.

Κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

in.gr

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024