Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
GP Αυστραλίας 2018: Απόλυτη κυριαρχία Hamilton στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

GP Αυστραλίας 2018: Απόλυτη κυριαρχία Hamilton στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

Τον τίτλο του φαβορί επιβεβαίωσε με την εμφάνισή του την πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών του GP Aυστραλίας ο L. Hamilton, αφήνοντας πίσω τους Verstappen και Bottas.

Ταχύτερος και στα δύο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής του GP Αυστραλίας ήταν ο L. Hamilton επιβεβαιώνοντας όσους τον θέλουν φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο Βρετανός είχε απέναντί του τον V. Bottas αλλά και τον M. Verstappen, καθώς και στα δύο σκέλη τα μονοθέσια της Ferrari έμειναν στις πιο πίσω θέσεις.

Το γεγονός ότι η Scuderia δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των βασικών ανταγωνιστών της ήταν η είδηση της ημέρας. Μάλιστα, o S. Vettel έδειξε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα δεδομένα του νέου μονοθεσίου της Ferrari και να βρει τον απαραίτητο ρυθμό.

Μια δύσκολη ημέρα είχε και ο τοπικός ήρωας, D. Ricciardo, καθώς ο Αυστραλός έμεινε και στα δύο σκέλη μακριά από την κορυφή, ενώ στο δεύτερο «αποκόμισε» και ποινή τριών θέσεων καθώς δεν επιβράδυνε στον βαθμό που θα έπρεπε υπό το καθεστώς της κόκκινης σημαίας.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ταχύτητα των μονοθεσίων της Haas και ειδικότερα του Grosjean, o οποίος και στα δύο σκέλη σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο.

Η επίδοση του Grosjean έδωσε την αφορμή στον F. Alonso να σχολιάσει τα μονοθέσια της Haas τα οποία και χαρακτήρισε αντιγραφή εκείνων της Ferrari.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι αν η εικόνα στις κατατακτήριες δοκιμές θα είναι παρόμοια με εκείνη των ελεύθερων δοκιμών και αν οι προβλέψεις που θέλουν τις καιρικές συνθήκες να είναι άστατες επιβεβαιωθούν.

Ας σημειωθεί πως οι περισσότεροι οδηγοί αξιοποίησαν την Ultra Soft γόμα της Pirelli, η οποία σύμφωνα με τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 είναι σχεδόν έξι δέκατα ταχύτερη σε σχέση με τα Super Soft.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024