Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καστός, μια ήσυχη γειτονιά του Ιονίου

Καστός, μια ήσυχη γειτονιά του Ιονίου

Όμορφο νησάκι απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, ο Καστός αποτελεί έναν από τους λιγότερο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς του Ιονίου. Χαμηλοί λόφοι, ελαιόφυτες εκτάσεις και δαντελωτές ακτές συνθέτουν την εικόνα του νησιού, που συνδέεται με το Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και προσφέρεται κατεξοχήν για θαλάσσιες εξορμήσεις. Οι δυτικές ακτές του Καστού είναι απόκρημνες, σε αντίθεση με τις […]

Όμορφο νησάκι απέναντι από τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας, ο Καστός αποτελεί έναν από τους λιγότερο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς του Ιονίου.

Χαμηλοί λόφοι, ελαιόφυτες εκτάσεις και δαντελωτές ακτές συνθέτουν την εικόνα του νησιού, που συνδέεται με το Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας και προσφέρεται κατεξοχήν για θαλάσσιες εξορμήσεις.

Οι δυτικές ακτές του Καστού είναι απόκρημνες, σε αντίθεση με τις ανατολικές, όπου υπάρχουν όμορφες παραλίες. Ο όρμος Σαρακήνικο, στο δυτικό τμήμα του νησιού, αποτελεί εναλλακτική λύση για ελλιμενισμό σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Στο νησί έχουν αποκαλυφθεί ευρήματα Υστεροελληνιστικών, Ρωμαϊκών και Πρωτοβυζαντινών Χρόνων. Ο Καστός αποτέλεσε καταφύγιο αγωνιστών και αμάχων πριν και κατά τη διάρκεια του Αγώνα του 1821.

Ο μοναδικός οικισμός του Καστού, με παραδοσιακά πετρόχτιστα σπίτια και ταβέρνες, είναι χτισμένος γύρω από το λιμάνι του, στο μυχό γραφικού όρμου.

Ενδιαφέρον για τους επισκέπτες παρουσιάζουν η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, ανακαινισμένη βασιλική επτανησιακού τύπου, τα «κοιμητήρια», παλαιοχριστιανικοί τάφοι δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, οι ερειπωμένοι ανεμόμυλοι και το ξωκλήσι του Αγίου Αιμιλιανού, στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024