Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμένει ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα μεταξύ Σχοινά-κυβέρνησης μετά τα εγκαίνια

Παραμένει ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα μεταξύ Σχοινά-κυβέρνησης μετά τα εγκαίνια

Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα μεταξύ Κομισιόν και κυβέρνησης μετά τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών. Στα «καρφιά» του εκπροσώπου της Κομισόν, Μαργαρίτη Σχοινά, κατά του πρωθυπουργού για τη μη ανάδειξη της συμβολής της Κομισιόν στην υλοποίηση του έργου μέσω χρηματοδότησης, ανέλαβε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ.Τζανακόπουλος, προκαλώντας νέα αντίδραση από τον κ. Σχοινά.

Ηλεκτρισμένη παραμένει η ατμόσφαιρα μεταξύ Κομισιόν και κυβέρνησης μετά τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών. Στα «καρφιά» του εκπροσώπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη μη ανάδειξη της συμβολής της Κομισιόν στην υλοποίηση του έργου μέσω χρηματοδότησης, ανέλαβε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προκαλώντας νέα αντίδραση από τον κ. Σχοινά.

Αρχικά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν χαρακτήρισε λυπηρό «ότι η συγχρηματοδότηση από την ΕΕ της ιστορικής ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων αποσιωπήθηκε στη σημερινή κάλυψη των εγκαινίων. Σε μια εποχή που η Ευρώπη βάλλεται, σημαντικό να τονίζεται ο ρόλος της ΕΕ στην αναπτυξιακή ανάταξη της χώρας».

Απαντώντας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τον κάλεσε να είναι «λίγο πιο προσεκτικός και να διαβάζει τις ομιλίες τις οποίες στη συνέχεια σχολιάζει μέσω Τwitter», παραθέτοντας τη σχετική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στα εγκαίνια.

«Το έργο που εγκαινιάζουμε σήμερα έχει συνολικό προϋπολογισμό 245 εκατ. ευρώ και πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της ΕΕ και με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕTE» υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Άμεσα αντέδρασε ο κ. Σχοινάς, σχολιάζοντας πως «η αναφορά στην κάλυψη – και όχι στην ομιλία του ΠΘ – των εγκαινίων ήταν σαφής. Η σύγκριση με τα περσινά εγκαίνια των διωρύγων στα Τέμπη με τη παρουσία της Επιτρόπου Κορίνας Κρέτσου και την δέουσα προβολή της ΕΕ ακόμη σαφέστερη».

in.gr

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024