Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Uber αναστέλλει τις δοκιμές συστημάτων αυτόνομης οδήγησης μετά το δυστύχημα

H Uber αναστέλλει τις δοκιμές συστημάτων αυτόνομης οδήγησης μετά το δυστύχημα

Η αμερικανική φίρμα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει το πρόγραμμα δοκιμών με στόλο αυτόνομων οχημάτων σε όλες τις πόλεις όπου διεξάγεται.

Στην επ΄αόριστον αναστολή των δοκιμών που πραγματοποιεί με στόλους αυτόνομων οχημάτων, σε όλες τις πόλεις που αυτές διεξάγονται αποφάσισε η Uber μετά το θανατηφόρο ατύχημα με πεζό, που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 19 Μαρτίου στο Tempe της Αριζόνα.

Το ατύχημα που σύμφωνα με την τοπική αστυνομία σημειώθηκε όταν ένα από τα αυτόνομα Volvo XC90 χτύπησε μια γυναίκα που διέσχισε το δρόμο κάθετα χωρίς να χρησιμοποιήσει διάβαση πεζών. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της.

Σε συνέχεια του δυστυχήματος το οποίο αποτελεί το πρώτο καταγεγραμμένο δυστύχημα με πεζό όπου εμπλέκεται αυτοκίνητο με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, η Uber ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά το πρόγραμμα δοκιμών όχι μόνο στην Αριζόνα όπου σημειώθηκε το ατύχημα αλλά σε όλες τις πόλεις όπου αυτό διεξάγεται.

Παράλληλα, o επικεφαλής της Uber, Dara Khosrowshasi δήλωσε μέσω twitter ότι η αμερικανική φίρμα θα συνεργαστεί πλήρως με τις τοπικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράστασή του στην οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής για τις συνθήκες του ατυχήματος, το Volvo XC90 βρισκόταν διαπιστωμένα σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία, διαθέτοντας ωστόσο οδηγό ασφαλείας όπως προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία για τις δοκιμές τέτοιου είδους οχημάτων.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2017 είχε υπάρξει ακόμα ένα ατύχημα με αυτόνομο όχημα της Uber στο όποιο ωστόσο δεν υπήρξαν θύματα και σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών αρχών δεν έγινε καθ’ υπαιτιότητα του αυτόνομου Volvo XC90, αλλά λόγω παράβασης τρίτου οχήματος.

auto.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024