Η πόλη της Ύδρας, το σπάνιο αυτό αρχιτεκτονικό σύνολο, δεν είναι το μόνο αξιοθέατο του ομώνυμου νησιού, όπως θεωρούν οι περισσότεροι επισκέπτες.

Ο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός πολλών κατοίκων της Αθήνας διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών, που δίνει τη δυνατότητα στους φυσιολάτρες να γνωρίσουν από κοντά το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού, να επισκεφθούν τα μοναστήρια του και να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του (588 μ.), απ’ όπου η θέα είναι πανοραμική.

Νοτιοδυτικά της πόλης της Ύδρας βρίσκονται η μονή της Αγίας Ευπραξίας, η μονή του Προφήτη Ηλία (στην κορυφή του ομώνυμου λόφου, 45’ από μονοπάτι) και η κορυφή Έρως, η ψηλότερη του νησιού (μονοπάτι 15’ από τη μονή του Προφήτη Ηλία).

Ανατολικά της πόλης της Ύδρας οι περιπατητές θα συναντήσουν τις μονές της Αγίας Τριάδας, της Αγίας Ματρώνης και του Αγίου Νικολάου (1 ώρα από μονοπάτι).

Για όσους έχουν περισσότερες δυνάμεις και όρεξη, προτείνουμε την επίσκεψη στη μονή της Παναγίας της Ζούρβας και στο φάρο που είναι χτισμένος στο ακρωτήρι Ζούρβα, στο ανατολικό άκρο της Ύδρας.