Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ, το Twitter και το τέλος της λογικής

Ο Τραμπ, το Twitter και το τέλος της λογικής

Τα τελευταία 24ωρα το παγκόσμιο χωριό έμεινε και πάλι με ανοιχτό το στόμα διαβάζοντας ένα tweet του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά στόχος του προέδρου ήταν το τηλεοπτικό δίδυμο των Τζο Σκάρμπορο και Μίκα Μπρεζίνσκι που παρουσιάζουν την πρωινή εκπομπή «Morning Joe» στο δίκτυο NBC.

Τα τελευταία 24ωρα το παγκόσμιο χωριό έμεινε και πάλι με ανοιχτό το στόμα διαβάζοντας ένα tweet του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά στόχος του προέδρου ήταν το τηλεοπτικό δίδυμο των Τζο Σκάρμπορο και Μίκα Μπρεζίνσκι που παρουσιάζουν την πρωινή εκπομπή «Morning Joe» στο δίκτυο NBC.

«Ακουσα ότι στην εκπομπή Morning Joe, που δεν έχει υψηλή τηλεθέαση, μιλάνε άσχημα για μένα. Τότε πώς γίνεται η χαζή, τρελή Μίκα και ο ψυχοπαθής Τζο να έχουν έρθει στο Μαρ-α-Λάγκο για τρεις συνεχόμενες βραδιές την περίοδο των Χριστουγέννων και ήθελαν να με δουν; Η Μίκα αιμορραγούσε από μια αποτυχημένη πλαστική επέμβαση. Αρνήθηκα να τους συναντήσω» έγραψε ο Τραμπ σε δύο συνεχόμενα tweets.

Ο προσβλητικός τρόπος με τον οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να αναφερθεί σε δύο τηλεπαρουσιαστές, καθώς και ο μισογυνισμός που έσταζε το συγκεκριμένο «τιτίβισμα» ήταν αρκετά για να προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων, αλλά και σκωπτικών σχολείων εμπρός στο θέαμα του πλανητάρχη να ξεκατινιάζεται κυριολεκτικά χωρίς κανένα ταμπού και ενδοιασμό.

Είκοσι περίπου λεπτά μετά το tweet του Τραμπ η Μπρεζίνσκι, που είναι κόρη του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 26 Μαΐου του 2017, ανέβασε στο Twitter μια διαφήμιση των δημητριακών Cheerios που έγραφε «φτιαγμένα για μικρά χέρια», σαφής αναφορά στον Τραμπ, που έχει γίνει πολύ συχνά στόχος κοροϊδευτικών σχολείων για τα μικρά του χέρια.

Η παρουσιάστρια Μέγκιν Κέλι σημείωσε: «Δεν επιτρέπεται να κάνεις αστεία με την εμφάνιση μιας γυναίκας. Το υφίσταμαι αυτό καθημερινά. Είναι χυδαίο και καθόλου προεδρικό». Να θυμίσουμε ότι όταν ο Τραμπ είχε δώσει συνέντευξη στην Κέλι και του είχε φανεί επιθετική είχε γράψει στο Twitter ότι η Κέλι δεν ήταν στα καλά της εκείνη την ημέρα γιατί αιμορραγούσε (δηλαδή είχε περίοδο).

Ο μισογυνισμός του Τραμπ είναι τόσο εμφανής που αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να έχει ακόμα φανατικές θαυμάστριες. Εκτός κι αν ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών στην Αμερική έχουν πέσει θύματα ενός ιδιότυπου συνδρόμου της Στοκχόλμης και δεν έχουν πρόβλημα ο πρόεδρος της χώρας τους να μειώνει τόσο πολύ και τόσο συχνά τη γυναικεία υπόσταση.

Είναι εμφανές ότι στην περίπτωση του Τραμπ έχουμε να κάνουμε με ένα μοναδικό φαινόμενο για το οποίο ήταν απροετοίμαστοι όχι μόνο οι αμερικανοί πολίτες, αλλά ο κόσμος ολόκληρος. Είναι τόσο διάφανα εκδικητικός και τόσο αφόρητα παρορμητικός που μοιάζει με ένα προκατακλυσμιαίο μαμούθ που τσαλαβουτάει μέσα σε μια κολασμένη λίμνη προκαταλήψεων, προσβολών, καχυποψίας, παράνοιας και παιδαριώδους εγωισμού.

Εκτός από τις φρενήρεις κρίσεις στο Twitter, όσοι παρακολουθούν τις δραστηριότητες και τη συμπεριφορά του Τραμπ συνειδητοποιούν κάθε μέρα και πιο πολύ την αβυσσαλέα άγνοιά του για τα πιο βασικά πολιτικά ζητήματα, είτε αυτά αφορούν τις λεπτές πτυχές της διεθνούς διπλωματίας, είτε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας του, είτε τις τραγικές επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το θέαμα θα ήταν αστείο αν δεν ήταν ταυτόχρονα και πολύ τραγικό, με απρόβλεπτες επιπτώσεις για ολόκληρο τον πλανήτη. Το βέβαιο είναι ότι όταν ο συγκεκριμένος πρόεδρος αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο η ζημιά που θα έχει επιφέρει στην παγκόσμια εικόνα των ΗΠΑ θα είναι ανυπολόγιστη.

in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024