Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη φωτιές σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη φωτιές σε όλη τη χώρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες Σάββατο.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Ηλεία, Κορινθία, Κρήτη και Αυλώνα στις πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες Σάββατο.

Το μεγαλύτερο μέτωπο είναι στον Αυλώνα με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν όλο το βράδυ του Σαββάτου για να καταφέρουν να το περιορίσουν. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και στη μάχη έχουν ριχτεί 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα.

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν και στην Κρήτη γεγονός που δυσκολεύει τη δουλειά των πυροσβεστών στις Στροβλές Κισσάμου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ενεργό μέτωπο, αλλά στο σημείο παραμένουν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Στο μεταξύ, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Κυριακής τρεις άνδρες ηλικίας 70, 68 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων του δήμου Πύργου, στα ‘Ασπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σε εξέλιξη είναι δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές Στύλια Κορίνθιας και Λύρα Μονεμβασιάς, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Άγναντα της Ηλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή Στύλια του Κιάτου Κορινθίας επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

Στην περιοχή Λύρα Μονεμβασιάς, στη Λακωνία, 24 πυροσβέστες με έξι οχήματα προσπαθούν να σβήσουν το πύρινο μέτωπο.

Όσον αφορά στη φωτιά στην περιοχή Άγναντα Αμαλιάδας, στη Βορειοανατολική Ηλεία, η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.

«Μάχη» με τη φωτιά: 130 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Στον εντυπωσιακό για την εποχή αριθμό των 130, έφτασαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 06.00 χτες το πρωί, μέχρι τις 06.00 σήμερα το πρωί, κάτι που υποχρέωσε την Πυροσβεστική να εκδώσει ανακοίνωση, ζητώντας την αυξημένη προσοχή των πολιτών και κυρίως των αγροτών.

Από τις 130 πυρκαγιές οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, αλλά παραμένουν σε εξέλιξη πέντε, οι οποίες όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν εμπνέουν ανησυχία.

Η Πυροσβεστική στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι τις τελευταίες μέρες έχουν εκδηλωθεί αρκετές αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την ελληνική επικράτεια, λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων που πνέουν κατά τόπους, και εκτός των άλλων επισημαίνει ότι οι υπαίτιοι για εμπρησμό, είτε από πρόθεση είτε από αμέλεια, είναι αυτόφωρο αδίκημα και τους χειμερινούς μήνες. Επίσης, «είναι δυνατόν να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα από την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία».

Για την αποφυγή δύσκολων καταστάσεων και καταστροφών, καλούνται οι πολίτες, «να αποφεύγουν την εκτέλεση αγροτικών εργασιών με τη χρήση φωτιάς, όπως καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και κλαδεύσεων, σε περιοχές με άφθονη χαμηλή και υψηλή βλάστηση, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες όπου ευνοείται η εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σε κάθε περίπτωση καλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο αποφυγής πρόκλησης πυρκαγιάς, σύμφωνα τα οριζόμενα του κώδικα ορθής γεωργικής πρακτικής και των κείμενων πυροσβεστικών διατάξεων».

in.gr

Sports in

Ποια προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέονται με πολλαπλή σκλήρυνση και αυτισμό

Χημικά σε προϊόντα και αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά - από απολυμαντικά και προϊόντα προσωπικής υγιεινής ως έπιπλα και ηλεκτρονικές συσκευές - πλήττουν τα ολιγοδενδροκύτταρα του εγκεφάλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024