Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό»

«Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό»

...

Σε ένα από τα πιο επίκαιρα και σημαντικά κοινωνικά θέματα, τον σεβασμό και την υποστήριξη της διαφορετικότητας, η Samsung Electronics Hellas έλαβε και φέτος ενεργή δράση, ενώνοντας τη φωνή της για να δηλώσει το δικό της «ΌΧΙ στο σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό»

Και φέτος όπως και τα 4 προηγούμενα χρόνια, η εταιρία που μας έχει συνηθίσει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, έγινε χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», υποστηρίζοντας τον ενδιαφέρον διαγωνισμό που διεξήχθη στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα: «Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό & διαδικτυακό εκφοβισμό».

Ο διαγωνισμός που διήρκεσε από τις 17 Οκτωβρίου 2017 έως τις 21 Φεβρουαρίου απευθυνόταν σε μαθητές ηλικίας από 5η Δημοτικού έως 3η Γυμνασίου και υλοποιήθηκε από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council σε συνεργασία με τη Samsung Electronics Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στις 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε, η τελετή βράβευσης των σχολείων, που προκρίθηκαν από την κριτική επιτροπή για τα καλύτερα βίντεο/παρουσιάσεις με θέμα το σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό, με το 7ο Γυμνάσιο Καλλιθέας να αναδεικνύεται φέτος ο μεγάλος νικητής. Η Samsung επιβράβευσε το σχολείο με εξοπλισμό που αποτελείται από ένα Ψηφιακό Διαδραστικό Πίνακα για το σχολείο και 6 Samsung tablets για τα μέλη της νικήτριας ομάδας και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών, μέσω της αξιοποίησης του εξοπλισμού από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

O κ. Kyoung Il Min, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas δήλωσε σχετικά: «Στη Samsung, επιθυμούμε να προσφέρουμε σε παιδιά σε όλο τον κόσμο ίσες ευκαιρίες για να επιτύχουν στη ζωή. Τα παιδιά είναι η ζωή της κοινωνίας και, ως ηγέτες του σήμερα, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, για να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους ηγέτες του αύριο».

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος συνολικά 1.080 μαθητές από 95 σχολεία σε 40 πόλεις από ολόκληρη την Ελλάδα, έχοντας την υποστήριξη 150 εκπαιδευτικών. Οι εργασίες των μαθητών, που είχαν τη μορφή βίντεο ή παρουσίασης, έφτασαν συνολικά τις 216. Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γι’ αυτό το επίκαιρο θέμα και να εκφραστούν δημιουργικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό.

Η μεγάλη γιορτή που διοργανώθηκε για την Τελετή βράβευσης διοργανώθηκε στο Μουσείο Μπενάκη με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη ενώ μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν: η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια τμήματος Προγραμμάτων και Συνεργασιών στο British Council, η Ντόρα Πάλλη, Υποδιευθύντρια Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η Νίκη Ξένου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Προγραμμάτων στο British Council, ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Βούλα Κοζομπόλη, Αργυρή Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, η Πέννυ Καλύβα, Σύμβουλος Τύπου και Επικοινωνίας και η Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ενώ παρέστησαν σε αυτή και οι Kate Smith, Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Εκεχειρίας, Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, οι Παραολυμπιονίκες Γρηγόρης Πολυχρονίδης και Κέλλυ Λουφάκη, οι Ολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη, Εύη Μωραϊτίδου, Δημήτρης Καφάτος, Ειρήνη Αϊνδιλή, Δημήτρης Μητελούδης, Ελένη Γεωργίου, Σοφία Κλιγκοπούλου, Ηρακλής Δεσκουλίδης, Γεωργία Ελληνάκη, η Αντιδήμαρχος πρόνοιας του Δήμου Καλλιθέας, Άννα Γιαννακού-Πάσχου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας Γιώργος Κουτσογιάννης και Βούλα Γαλήτση και ο Νίκος Χουρσαλάς, δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού.

Δηλώσεις συμμετεχόντων:
«Οι πρωταγωνιστές όλης της διαδικασίας, που κράτησε σχεδόν έξι μήνες, είστε εσείς, οι μαθητές από κάθε άκρη της Ελλάδας. Εσείς που μας καταπλήξατε με την ευρηματικότητα, την εξυπνάδα, τον αυθορμητισμό και τις φρέσκιες ιδέες σας, τις δεξιότητές σας. Εσείς που στείλατε με εμφατικό τρόπο το δικό σας μήνυμα για τον σχολικό εκφοβισμό. Σήμερα, λοιπόν, υπάρχει ένας νικητής και είστε όλοι εσείς, τα νέα παιδιά. Και ένας μεγάλος χαμένος: η βία και ο εκφοβισμός από όπου και αν προέρχονται, ανεξάρτητα από το ποιον στοχοποιούν». (Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας)

«Ο Διαγωνισμός «Λέμε ΌΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μαθητές, να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της αξίας του σεβασμού στη διαφορετικότητα, λέγοντας όχι στον εκφοβισμό και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα λέγοντας ναι σε αξίες και ιδανικά που συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας και μιας καλύτερης ζωής για όλους». (Διευθυντής του British Council)

Advertorial

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024