Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tweet Τσίπρα για την προώθηση των ΤΟΜΥ

Tweet Τσίπρα για την προώθηση των ΤΟΜΥ

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «επιστρατεύει» το υπουργείο Υγείας για να προωθήσει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας. Ο πρωθυπουργός μέσω του Twitter λέει ότι «οι Oι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» και ποστάρει βίντεο με δηλώσεις του ιδίου, του αναπληρωτή γενικού γραμματέας Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρού και πολιτών.

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «επιστρατεύει» το υπουργείο Υγείας για να προωθήσει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Ο πρωθυπουργός μέσω του Twitter λέει ότι «οι Oι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας» και ποστάρει βίντεο με δηλώσεις του ιδίου, του αναπληρωτή γενικού γραμματέας Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρού και πολιτών.

Συγκεκιμένα, στο tweet του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

Στο βίντεο που συνοδεύει τη δήλωση του πρωθυπουργού, γιατροί και πολίτες μιλούν για την πρωτοβουλία αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσω των ΤΟΜΥ, δηλωνοντας την ικανοποίησή τους.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Υγείας, Σταμάτης Βαρδάρος, υπογραμμίζει την επαναφορά του θεσμο του οικογενειακού γιατρού «ώστε χωρίς ταλαιπωρία και αναμονή οι πολίτες αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στην υγεία και την πρόληψη».

Και συμπληρώνει ότι η στελέχωση των ΤΟΜΥ γίνεται από νέους γιατρούς και αυτό αποτελεί ευκαιρία αναστροφής μετανάστευσης των Ελλήνων νέων γιατρών.

«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη μεταρρύθμιση που αφήνουμε στην ελληνική κοινωνια», τονίζει ο κ. Βαρδάρος και καλεί τους πολίτες να εγγραφούν στις ΤΟΜΥ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, η στελέχωση των ΤΟΜΥ με ιατρικό προσωπικό έχει αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση για το υπουργείο Υγείας λόγω του μειωμένου ενδιαφέροντος των γιατρών, ενώ και το αρχικό πλάνο για λειτουργία των 239 δομών εντός του 2017, δεν επετεύχθη.

health.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024