Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανταλλαγή diesel εκδόσεων με βενζίνης «θεσμοθετεί» η BMW στη Γερμανία

Ανταλλαγή diesel εκδόσεων με βενζίνης «θεσμοθετεί» η BMW στη Γερμανία

Με φόντο την πρόσφατη απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που ανοίγει το δρόμο για την απαγόρευση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε όσες πόλεις το επιλέξουν η βαυαρική φίρμα παίρνει μέτρα, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι οι νέας τεχνολογίας diesel κινητήρες αποτελούν το πιο αποδοτικό και φιλικότερο προς το περιβάλλον, σύνολο που έχει στα χέρια της η αυτοκινητοβιομηχανία.

Παρά το γεγονός ότι η «δαιμονοποίηση» των diesel κινητήρων, δείχνει εν πρώτοις να λειτουργεί ανασταλτικά για τους στόχους μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η ολοένα αυξανόμενη δυσαρέσκεια με την οποία αντιμετωπίζονται είναι γεγονός και εδώ και αρκετό καιρό έχει λάβει και θεσμικές διαστάσεις υπό την μορφή πλείστων επικείμενων απαγορεύσεων και εξορισμού των αντίστοιχων εκδόσεων αυτοκινήτων από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ευρώπης.

Σε αυτό το πλαίσιο η BMW, σε μια κίνηση καλής θέλησης και επιχειρώντας να κατασιγάσει τους φόβους των Γερμανών πελατών της, προσφέρει σε εκείνους που έχουν αποκτήσει πετρελαιοκίνητο μοντέλο της μέσω leasing, τη δυνατότητα να το ανταλλάξουν με το βενζινοκίνητο, εφόσον διαμένουν σε απόσταση έως και 100 χλμ. από γερμανική πόλη όπου θα απαγορευθεί η κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων οχημάτων.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης γερμανικού δικαστηρίου, η οποία ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για τέτοιου είδους απαγορεύσεις ως μέτρο αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις γερμανικές πόλεις. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι βάσει των προβλέψεων της δικαστικής απόφασης δεν γίνεται οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ νεότερης και παλαιότερης τεχνολογίας πετρελαιοκινητήρων, αφήνοντας την εκάστοτε απόφαση στη διακριτική ευχέρεια των δημοτικών αρχών.

H ΒΜW, όπως άλλωστε και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Νο1 αγορά της Ευρώπης, έχουν ήδη εκφράσει την προσδοκία τους για «λογική εφαρμογή» της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης, επιζητώντας ουσιαστικά τη διάκριση ανάμεσα στους νεότερης και παλαιότερης τεχνολογίας diesel κινητήρες. Ενδεικτική είναι η δήλωση του επικεφαλής πωλήσεων και marketing της BMW στη Γερμανία, Peter van Bindsbergen ο οποίος ανέφερε ότι «οι diesel κινητήρες αποτελούν τα αποδοτικότερα σύνολα αυτή τη στιγμή ενώ χάρη στις νέες τεχνολογίες είναι και από τους φιλικότερους προς το περιβάλλον».

Παράλληλα με το πρόγραμμα ανταλλαγής, η BMW ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει και περιβαλλοντικό bonus στη Γερμανία ενθαρρύνοντας τους ιδιοκτήτες παλαιότερης τεχνολογίας οχημάτων (Euro 4) με diesel κινητήρα να αποκτήσουν ένα νέο αυτοκίνητο από την γκάμα των ηλεκτρικών της ή εναλλακτικά, με κινητήρα εσωτερικής καύσης προδιαγραφών Euro 6 με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 130 γρ./χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024