Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Να κόψουμε το γόρδιο δεσμό, αγνοώντας το πολιτικό κόστος

Τσίπρας: Να κόψουμε το γόρδιο δεσμό, αγνοώντας το πολιτικό κόστος

Με συζήτηση γύρω από τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο «καλωσόρισε» τον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνούν σε πιο αυστηρούς κανόνες.

Με συζήτηση γύρω από τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο «καλωσόρισε» τον Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνούν σε πιο αυστηρούς κανόνες.

Στο διάστημα που «έγραφαν» οι τηλεοπτικές κάμερες, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ’ αυτές τις συμπεριφορές, σ’ αυτούς τους ανθρώπους», με τον πρωθυπουργό να απαντά πως «πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος».

Ειδικότερα, με την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε ότι ήρθε για τα εθνικά θέματα, με τον κ. Τσίπρα να συμπληρώνει: «η μπάλα στην επικαιρότητα» και τον επικεφαλής του Ποταμιού να συνεχίζει: «…αλλά, κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά, εννοώ η χώρα, το πολιτικό σύστημα, γιατί τα προβλήματα είναι παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά». «Πράγματι, είναι πολύ στενάχωρο αυτό», «είναι πολύ δυσάρεστο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Κοιτά, κι εσύ είσαι λίγο της μπάλας, κι εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα χρόνια -σήμερα φοβάμαι και αύριο-, αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ’ αυτές τις συμπεριφορές, σ’ αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε», επισήμανε ο πρωθυπουργός, για να τονίσει πως «το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος». «Διότι», προσέθεσε, «κάθε στιγμή, όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες, κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται». «Κι εκεί -σημείωσε- είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω».

«Κοίτα, αν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;», απάντησε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για πολύ δυσάρεστη κατάσταση, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να συμπληρώνει ότι «προσβάλλεται η χώρα με αυτές τις συμπεριφορές και δεν είναι κεραυνός εν αίθρια». «Δεν είναι η πρώτη φορά», επισήμανε ο κ. Τσίπρας. «Είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024