Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίκυ Καρατζόγλου: Ολα σήμερα γίνονται βιαστικά

Βίκυ Καρατζόγλου: Ολα σήμερα γίνονται βιαστικά

Η Βίκυ Καρατζόγλου φιλοδοξεί να μας υπενθυμίσει τι σημαίνει «καλό ραδιόφωνο» με τη μουσική παράσταση «Νυχτερινή

Η Βίκυ Καρατζόγλου φιλοδοξεί να μας υπενθυμίσει τι σημαίνει «καλό ραδιόφωνο» με τη μουσική παράσταση «Νυχτερινή Εκπομπή» που θα παρουσιαστεί στη σκηνή Σταυρός του Νότου Plus, το Σάββατο 10 Μαρτίου (στις 23:00). Εχοντας στις αποσκευές της το νέο τραγούδι «Πριν από σένα», όπως αναφέρει το Βήμα η ταλαντούχα τραγουδίστρια με τη ζεστή χροιά θα υποδεχτεί τη ραδιοφωνική παραγωγό Σαπφώ Ματσιώρη για να κάνουν μαζί ένα ταξίδι στο σύμπαν της ελληνικής μουσικής.

Εξηγείστε μας λίγο την ιδέα πάνω στην οποία βασίζεται η μουσική παράσταση «Νυχτερινή Εκπομπή»;
Η «Νυχτερινή εκπομπή», μια ιδέα του συνεργάτη μου, Αντώνη Θυσιάδη, είναι μια νοσταλγική μάτια στις πολύ καλές στιγμές του ραδιοφώνου. Το βράδυ του Σαββάτου στον Σταυρό του Νότου θα θυμηθούμε τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα από το ραδιόφωνο. Στον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού θα βρίσκεται η αγαπημένη μου Σαπφώ Ματσιώρη.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με τον Γιώργο Σαμπάνη; Τι άλλο να περιμένουμε πέραν του «Πριν από Σενα»;
Προέκυψε, σωστή η λέξη που χρησιμοποιήσατε… Προέκυψε τυχαία. Ενα βράδυ, η στιχουργός Ελεάνα Βραχάλη βρέθηκε σε ένα live στο οποίο ήμουν γκεστ, και όταν τραγούδησα τις «Κλειδαριές», πρώτη φορά μάλιστα, ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο 15 δευτερολέπτων, το οποίο είδε και άκουσε ο Γιώργος Σαμπάνης και έτσι ξεκίνησαν όλα. Την πήρε τηλέφωνο και τη ρώτησε ποια είναι η κοπέλα και πώς θα της γράψουν τραγούδια. Το «Πριν από σένα» ήταν το πρώτο τραγούδι που μου χάρισαν η Ελεάνα και ο Γιώργος για τον δίσκο που έρχεται. Πολύ σύντομα θα ακούσετε και κάποια ακόμη.

Ποιο είναι το πιο αυτοβιογραφικό τραγούδι που έχετε ερμηνεύσει;
Το «Όνειρο», σε στίχους Νίκου Μωραΐτη και μουσική Γρηγόρη Πετράκου, από τον πρώτο μου δίσκο με τίτλο «Τα όνειρα μου αληθινά».Με το που διάβασα τους στίχους κατάλαβα αμέσως πως αυτό το τραγούδι θα μπορούσε να αγγίξει τους ακροατές γιατί αφηγούνταν τη δική μου αλήθεια. Αν κάποιος κρυφοκοιτάξει τη ζωή μου θα καταλάβει πως αυτό το τραγούδι μιλάει για μένα και πως αυτός ο άνθρωπος ο «μεγάλος σαν βουνό» υπάρχει δίπλα μου και με στηρίζει.

Τι θεωρείτε ότι λείπει από την ελληνική μουσική σκηνή σήμερα;
Δεν ξέρω αν λείπει κάτι συγκεκριμένο. Λείπει σίγουρα όμως η υπομονή στους ανθρώπους, λείπει και το περιθώριο του χρόνου, κάτι που είναι ούτως η άλλως χαρακτηριστικό της κοινωνίας και της εποχής που ζούμε. Δεν υπάρχει η ευκαιρία να «ανθίσει» με τον δικό του ρυθμό ένας καλλιτέχνης και ένας δίσκος, όλα γίνονται γρήγορα και βιαστικά. Όσο γρήγορα ανακαλύπτουμε, αγαπάμε ή παθιαζόμαστε με ένα τραγούδι, τόσο εύκολα περνάμε στο επόμενο. Σπάνια πια συνδέεται βαθιά κάποιος με ένα τραγούδι γιατί δεν προλαβαίνει μάλλον, με αυτή την «υπερπροσφορά» και την «υπερκατανάλωση».

Ποια στιγμή από τη μέχρι τώρα πορεία σας δεν θα ξεχάσετε ποτε;
Δεν θα ξεχάσω καμία στιγμή από την μέχρι τώρα διαδρομή μου, κανέναν από τους καλλιτέχνες που θαύμαζα και θαυμάζω, κανέναν από αυτούς με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ, να τραγουδήσω, να συνομιλήσω. Από τη γνωριμία μου με τη Δήμητρα Γαλάνη όταν ήμουν 18 χρόνων, μέχρι την πρόσφατη συνάντησή μου με τον Γιάννη Σπανό, όλα είναι φυλαγμένα μέσα μου και μου δίνουν τα εφόδια και τη δύναμη για να προχωρήσω.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024