Συνεχίζει να μας κάνει να χαμογελάμε ο καλλιτέχνης δρόμου Οακοάκ (Oakoak). Στις πανέξυπνες αστικές παρεμβάσεις του, κάνει οπτικά αστεία συνδυάζοντας αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες με εικόνες που προσθέτει. Ίσως η εξήγηση για το μάτι που έχει για τέτοιες αντιστίξεις να βρίσκεται στην προηγούμενη καριέρα του σε πολεοδομικό σχεδιασμό.

Συχνά, στις παρεμβάσεις του συναντάμε άγρια ζώα ή εμβληματικές φιγούρες της ποπ κουλτούρας: το καπάκι ενός φρεατίου σχηματίζει τον φουσκωμένο λαιμό ενός βουβαλοβάτραχου, ο Mario, γνωστός χαρακτήρας βιντεοπαιχνιδιού, αναπηδά από το λούκι στον τοίχο ενός σπιτιού.

Πριν τρία χρόνια εντοπίσαμε τον Οακοάκ να φέρνει το χαμόγελο στις άχρωμες προσόψεις κτιρίων και στα όλο ρωγμές πεζοδρόμια της γενέτειρας του, Σαιντ Ετιέν, μιας παλιάς βιομηχανικής πόλης της Γαλλίας. Στις αρχές του 2015, η γκαλερί «Le Cabinet d’ Amateur» είχε φιλοξενήσει έκθεση έργων του. Πολλές από τις καλύτερες δουλειές του είναι συγκεντρωμένες στο άλμπουμ «Urban Diversion» (ο τίτλος παίζει με τις έννοιες «παρεκτροπή» και «διασκέδαση»).

Τώρα, ο Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου κάνει την πρώτη έκθεσή του στην Ισπανία. Τα εγκαίνια έγιναν την 1η Μαρτίου στην «Montana Gallery», και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται έως τις 21 Απριλίου.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ