Το ότι τα σκυλιά ζηλεύουν είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Είναι κάποια στοιχεία όμως τα οποία δεν γνωρίζαμε…

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διενεργήθηκε σε 36 σκύλους από 16 διαφορετικές ράτσες αποκαλύφθηκαν κάποια χαρακτηριστικά για τους αγαπημένους φίλους του ανθρώπου, τα οποία δεν  γνωρίζαμε.

Δείτε κάποια από αυτά:

Δεν νιώθουν ενοχές

Μπορεί να ρημάξουν το τόπο από τη ζήλια τους, άμα δουν τον ιδιοκτήτη τους να δίνει περισσότερη προσοχή σε ένα άλλο σκύλο, όμως δεν θα νιώσουν καμία τύψη άμα σας λερώσουν τον άστρο καναπέ, ρίξουν το αγαπημένο βάζο της… μαμάς ή σας χαλάσουν τον ύπνο επειδή θέλουν μόνο και μόνο να παίξουν.

Μπορεί να φαίνεται ότι νιώθουν άσχημα όταν τους μαλώνουμε. Μην ξεγελιέστε, σύμφωνα με τις μελέτες δεν μπορούν να νιώσουν αυτό το συναίσθημα.

Τα ούρα τους μπορούν να διαβρώσουν μέταλλο

Καλό θα ήταν να μην αφήνετε τα σκυλάκια σας να ουρούν πάνω σε μεταλλικές συσκευές που θέλετε να κρατήσετε…

Μπορούν να δουν χρώματα

Παρά τις φήμες ότι τα σκυλιά μπορούν να δουν μόνο σε άσπρο και μαύρο, η αλήθεια είναι ότι μπορούν να δυο κανονικά όλα τα χρώματα, όμως όχι τόσο έντονα όσο εμείς.

Δεν χρειάζονται πυξίδα

Όπου και αν είστε, αν χαθείτε δεν χρειάζεστε πυξίδα, ούτε GPS, απλά το αγαπημένο σας κατοικίδιο.

Σύμφωνα με μελέτη, τα αγαπημένα μας κατοικίδια μπορούν να ακούσουν ήχους μαγνητικών κυμάτων που τα βοηθάει να κινηθούν με μεγάλη ευκολία στο σκοτάδι.

Πολύ δυνατή όσφρηση

Η όσφρηση τους είναι τόσο δυνατή, που μπορούν να μυρίσουν ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη μέσα σε μια πισίνα… ολυμπιακών διαστάσεων.

Μπορούν να μυρίσουν ασθένειες

Μάλιστα, η όσφρηση τους είναι τόσο δυνατή που μπορούν να μυρίσουν ότι κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σου.

Κάτι που προκαλεί αντιδράσεις μέχρι στιγμής και χρίζει περαιτέρω έρευνας είναι αυτό που ανακοίνωσε ένα νοσοκομείο στη Γερμανία, ότι μπορούν να διαγνώσουν με τη μυρωδιά τον καρκίνο.

Είναι αρκετά… έξυπνα

Μπορεί να θεωρείτε ότι τα σκυλιά είναι χαζά, λόγω της συμπεριφοράς τους, όμως η αλήθεια είναι ότι το μυαλό τους μοιάζει με 2χρονου αγοριού.

Παρόλα αυτά μπορούν να καταλάβουν μέχρι και 250 λέξεις, αρκετές χειρονομίες, ενώ και κάποιες απλές μαθηματικές πράξεις.

Κουνάνε την ουρά τους. Είναι χαρούμενα;

Για χρόνια επικρατεί η άποψη ότι όταν τα σκυλιά κουνάνε την ουρά τους είναι χαρούμενα.

Αυτό δεν συμβαίνει πάντα, αφού κουνάνε την ουρά τους από φόβο, ή από άγχος.

Ζεσταίνονται πολύ πιο γρήγορα από τους ανθρώπους

Χρειάζεται εξήγηση; Τρίχωμα λέγεται η εξήγηση σε περίπτωση που δεν ήταν αναμενόμενο…

Έχουν ατομικά… δακτυλικά αποτυπώματα

Εντάξει δακτυλικά αποτυπώματα δεν έχουν στην πραγματικότητα, αλλά η μύτη κάθε σκυλιού είναι μοναδικά σχεδιασμένη και ανήκει μόνο σε ένα σκύλο. Σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του κάθε ανθρώπου.

Μπορούν να ονειρευτούν

Τα όνειρα και οι εφιάλτες δεν είναι μόνο ανθρώπινο προνόμιο…

Μπορούν να ερωτευτούν

Σε περίπτωση που το σκυλάκι σου γαβγίζει σε μια σκυλίτσα, δεν είναι επειδή είναι επιθετικό, αλλά επειδή μπορεί να την έχει ερωτευτεί.

Μάλιστα ο οργανισμός του απελευθερώνει την ίδια ακριβώς ορμόνη με αυτή των ανθρώπων, την οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα.


Γιατί λέγεται καλύτερος φίλος του ανθρώπου

Τα σκυλιά αντιδρούν στο ανθρώπινο κλάμα, όπως ακριβώς αντιδρούν στο κλάμα των υπόλοιπων σκύλων. Μάλιστα η έρευνα αποκαλύπτει ότι είναι πέντε φορές πιο πιθανό να αντιδράσουν στο κλάμα του ιδιοκτήτη τους, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές δείχνει ότι μπορεί να «δεθούν» με ανθρώπους.

Παναγιώτης Καισσαράτος

in.gr