Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέχρι και πολυώροφο κτίριο θα μπορούσε να ανατινάξει η Combat 18

Μέχρι και πολυώροφο κτίριο θα μπορούσε να ανατινάξει η Combat 18

Εντυπωσιακό βομβιστικό πλήγμα, τινάζοντας στον αέρα πολυώροφο κτίριο και προκαλώντας καταστροφές σε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο θα μπορούσαν να καταφέρουν με τα υλικά που βρέθηκαν σε γιάφκες, τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Εντυπωσιακό βομβιστικό πλήγμα, τινάζοντας στον αέρα πολυώροφο κτίριο
και προκαλώντας καταστροφές σε ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο θα
μπορούσαν να καταφέρουν με τα υλικά που βρέθηκαν σε γιάφκες, τα μέλη της
νεοναζιστικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική
Υπηρεσία.

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός καθώς ανάμεσα στα κατασχεθέντα βρέθηκαν και 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας. Υλικό που αποτελεί τη βάση για την κατασκευή της επικίνδυνης εκρηκτικής ύλης ANFO, γνωστής στη διεθνή βιβλιογραφία των τρομοκρατικών οργανώσεων ως «το εκρηκτικό μείγμα των φτωχών».

Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη εκρηκτική ύλη απετέλεσε τη «σφραγίδα » του Επαναστατικού Αγώνα . Την χρησιμοποίησε σε μεγάλες βομβιστικές επιθέσεις όπως στην Τράπεζα στης Ελλάδος τον Απρίλιο του 2014 ισοπεδώνοντας ολόκληρο τετράγωνο στο κέντρο της Αθήνας . Παρόμοια εκρηκτική ύλη η οργάνωση χρησιμοποίησε στις βομβιστικές επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία της Citybank τον Φεβρουάριο του 2009 και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου.

Η εκρηκτική ύλη ANFO που αποτελεί μείγμα νιτρικού αμμωνίου και υγρού καυσίμου σε σημαντικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει μεγάλης εμβέλειας καταστροφές. Το αποκαλούν «εκρηκτικό του φτωχού» και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε οπλοστάσια τρομοκρατικών οργανώσεων, επειδή παρασκευάζεται εύκολα από φθηνά υλικά του εμπορίου.

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί πλέον την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είναι αν η νεοναζιστική οργάνωση η οποία εξαρθρώθηκε προετοίμαζε το επόμενο επιχειρησιακό βήμα με την παρασκευή ANFO προκειμένου να προχωρήσει σε μεγάλου βεληνεκούς ενέργειες ,

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόλαβαν τον συγκεκριμένο νεοναζιστικό πυρήνα εν τη γενέσει του , στα πρώτα στάδια ,πριν αναβαθμίσει την επιχειρησιακή του δράση με ισχυρές βομβιστικές επιθέσεις.

Τα υλικά άλλωστε που βρέθηκαν συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η οργάνωση των ακροδεξιών ,δεν θα έμενε στα γκαζάκια και σε εμπρησμούς σε αυτοδιαχειριζόμενα στέκια ,αλλά σύντομα θα προχωρούσε σε πιο σύνθετες ενέργειες.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που προβληματίζει τις Αρχές είναι η ριζοσπαστικοποίηση που παρατηρείται στον ακροδεξιό χώρο . Οι ομάδες δράσης που πρόσκεινται στον συγκεκριμένο χώρο δεν περιορίζονται στα συνθήματα και στα πογκρόμ εναντίον μεταναστών. Προχωρούν πλέον στην συγκρότηση οργανώσεων με δομημένη συνεχή δράση. Και το σημαντικότερο είναι ότι στρατολογούν νέους από την δεξαμενή της οργής και της ανασφάλειας λόγω των πολιτικών εξελίξεων.

Το νέο τοπίο όπως διαμορφώνεται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ξυπνά οδυνηρές μνήμες από την δράση ακροδεξιών οργανώσεων στο παρελθόν.

Μνήμες από το 1978 που σημειώθηκαν δυο ισχυρές αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις. Η πρώτη ήταν στις 11 Μαρτίου ,όταν οργάνωση ακροδεξιών ,τοποθέτησε ωρολογιακή βόμβα κάτω από κάθισμα στον κινηματογράφο Ελλη την ώρα της προβολής της Σοβιετικής ταινίας «Ουράνιο τόξο». Από την έκρηξη της βόμβας τραυματίσθηκαν δεκαοκτώ θεατές εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά. Τρεις μήνες αργότερα από βόμβα ακροδεξιών σε άλλο κινηματογράφο ,πάλι κατά τη διάρκεια προβολής Σοβιετικής ταινίας, τραυματίσθηκαν δεκαπέντε θεατές.

Λία Νεσφυγέ

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024