Μήνυμα για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας στέλνει το Βερολίνο μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος υπογραμμίζει πως «υπήρξαν στο παρελθόν επανειλημμένα και απευθείας επαφές των κυβερνήσεων των δύο χωρών και αυτό ήταν συχνά μία δυνατότητα για την αποκλιμάκωση εντάσεων», εκφράζοντας την επιθυμία της γερμανικής πλευράς «να υπάρχουν όσο το δυνατόν μικρότερες ή καλύτερα καθόλου εντάσεις».

Ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν γνωρίζει σχετικά με την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ωστόσο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Άντεμπαρ επισήμανε πως «η γενική αρχή της γερμανικής κυβέρνησης είναι ότι και τα προβλήματα μεταξύ δύο κρατών λύνονται καλύτερα με τον διάλογο. Η γενική αρχή ισχύει νομίζω και σε αυτήν την περίπτωση».

Σε ερώτηση εάν το θέμα απασχόλησε την χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η εκπρόσωπος επικαλέστηκε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της συνάντησης, η οποία, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε σε τετ-α-τετ.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ