Στο μουσουλμανικό τέμενος Γενί Τζαμί, στο κέντρο της πόλης της Λάρισας (31ης Αυγούστου 2), θα πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Open Nights. Από τις 8 έως τις 18 Μαρτίου, το φεστιβάλ, που διεξάγεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και έχει ως θέμα τη ΣΚΙΑ, εστιάζει σε καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα, σε συνδυασμό με επιλεγμένες παραγωγές, από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «για 3η συνεχή χρονιά το Open Nights θα έχει βάση μια ομαδική εικαστική έκθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, διαλέξεις, προβολές και θα γίνουν εργαστήρια, βασισμένα όλα στο κοινό θέμα. Η έννοια της ΣΚΙΑΣ προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές. Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο των Τεχνών με την κοινωνία της Λάρισας, με στόχο να συμβάλει δυναμικά στην πνευματική της καλλιέργεια».

Η καλλιτεχνική διεύθυνση/υλοποίηση είναι της Ρούλας Καραφέρη, ενώ στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί Fab Jonkers, Zeger Reyers, Simone Waterman, Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Έλλη Κυριαζή, Ρούλα Αντωνοπούλου- Γιώργος Κουκουράκης,  Λία Σταμοπούλου, ‘Αρτεμις Διαμαντή (μουσική έργου: Θεόδωρος Καρκατσέλας), Μαρίνα Γούλα, Εύα Αθανασιάδου, Σοφία Τερζίδου, Νόρα Θεοδοσιάδου και ο φωτογράφος  ‘Αγγελος Χριστοφιλόπουλος. Επιμέλεια εξωτερικού φωτισμού: Εύα Νταραρά- Δ.Ι.Τσουμάνης.

Το Φεστιβάλ Open Nights αποτελεί ένα διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. Η εικαστική έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά 18:00- 22:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ