Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Το κράτος δικαίου ισχύει και για τον Σαλίχ Μουσλίμ

Γερμανία: Το κράτος δικαίου ισχύει και για τον Σαλίχ Μουσλίμ

Άμεση ήταν η απάντηση της Γερμανίας στην Τουρκία για την περίπτωση του κούρδου Σαλίχ Μουσλίμ, με τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να τονίζει πως θα ακολουθηθούν οι κανόνες του κράτους δικαίου.

Άμεση ήταν η απάντηση της Γερμανίας στην Τουρκία για την περίπτωση του κούρδου Σαλίχ Μουσλίμ, τον οποίο η Άγκυρα έχει επικηρύξει ως τρομοκράτη, με τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να τονίζει πως θα ακολουθηθούν οι κανόνες του κράτους δικαίου.

Παράλληλα, ο γερμανός υπουργός επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει σχετική ρηματική διακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο.

Το θέμα «θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα υπάρξει, όπως πάντα, διαδικασία βάσει των κανόνων του κράτους δικαίου», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν μεταξύ άλλων την κατάσταση στη Συρία και τόνισαν την ανάγκη κατάπαυσης του πυρός, ιδιαίτερα στηn περιοχή της ανατολικής Γούτα, με τον κ. Τσαβούσογλου να επισημαίνει ωστόσο ότι «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρέπει να συνεχιστεί και ακριβώς αυτόν τον στόχο έχει ο τουρκικός στρατός στο Αφρίν» και να υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και θα συνεχιστούν.

Σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές οδηγίες που έχει εκδώσει το τελευταίο διάστημα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για την Τουρκία, ο κ. Τσαβούσογλου, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (ΙΤΒ) η οποία αρχίζει αύριο, ζήτησε να χαλαρώσουν, υποστηρίζοντας ότι ειδικά η τελευταία οδηγία «δεν αντικατοπτρίζει ούτε την πραγματικότητα της Τουρκίας ούτε το επίπεδο των διμερών σχέσεων». Θα ήταν «προσωπική μου παράκληση προς τον φίλο μου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αυτές οι οδηγίες να αναθεωρηθούν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι οι γερμανικές οδηγίες δεν συμβουλεύουν τους Γερμανούς να μην επισκεφθούν την Τουρκία, ενώ εκδόθηκαν λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος και της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και βεβαίως εξαιτίας των συλλήψεων Γερμανών ή Γερμανών με διπλή υπηκοότητα. «Η Τουρκία θα θελήσει να επιστρέψει σε εντελώς ομαλές συνθήκες και αυτό αυτόματα θα επηρεάσει και τις ταξιδιωτικές μας οδηγίες», τόνισε ο κ. Γκάμπριελ και πρόσθεσε: «Η Τουρκία είναι – αυτό μπορώ να σας το πω από προσωπική μου εμπειρία – μια από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου. Θεωρώ λοιπόν ότι οι Γερμανοί θα επιτρέψουν να αποτραπούν να την επισκεφθούν μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Γερμανία θα αποκτήσει τις επόμενες ημέρες νέα κυβέρνηση, «αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την ίδια τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη», δήλωσε, τονίζοντας επίσης την συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορα θέματα και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. «Η οικονομική ευημερία των Βαλκανίων είναι πολύ σημαντική. Και εκεί η συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας είναι πολύ σημαντική», σημείωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024