Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-AMG C 43 2018: Πρελούδιο ισχύος

Mercedes-AMG C 43 2018: Πρελούδιο ισχύος

Η γερμανική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για την ισχυρότερη ανανεωμένη έκδοση της C-Class η οποία θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην διεθνή έκθεση της Γενεύης.


Μετά την ανακοίνωση των αλλαγών που θα ενσωματωθούν στις «απλές» εκδόσεις της C-Class, η Mercedes-Benz δίνει τις συστάσεις για τις βελτιώσεις από τις οποίες θα επωφεληθεί η ισχυρότερη έκδοσή της, C43, με την υπογραφή του Affalterbach.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση των τετράθυρων και estate εκδόσεων C43 οι οποίες θα δώσουν το παρών στο περίπτερο της γερμανικής φίρμας στο 88ο διεθνές σαλόνι της Γενεύης, αρχικά αμφότερες αποκτούν την χαρακτηριστική γρίλια της AMG, σε ματ ασημί φινίρισμα ενώ έχει προστεθεί ένα σετ επιπλέον αεροδυναμικών στοιχείων στους μπροστινούς θόλους.

Στο πίσω τμήμα, η πιο διακριτή αλλαγή είναι η αντικατάσταση των τετραγωνισμένων απολήξεων της εξάτμισης με στρογγυλές με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα οι οποίες περιστοιχίζονται από έναν αιχμηρότερο αεροδυναμικό διαχύτη που με τη σειρά του, εξασφαλίζει στην C 43 ένα πιο σπορτίφ χαρακτήρα.

Την εξωτερική εικόνα συμπληρώνουν τα ανασχεδιασμένα και τεχνολογίας LED εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα αλλά και οι νέου σχεδιασμού ζάντες οι οποίες σύμφωνα με τις συστάσεις της γερμανικής φίρμας, έχουν εξελιχθεί στην αεροσήραγγα προκειμένου να συμβάλλουν στη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου.

Όπως και να έχει με την εξωτερική της εμφάνιση, τα σημαντικότερα νέα σε σχέση με την ανανεωμένη εκδοχή της C 43 προέρχονται κάτω από το καπό της, όπου βρίσκεται μια αναβαθμισμένη εκδοχή του biturbo V6 κινητήρα των 3,0 λίτρων η οποία, χάρη σε βελτιώσεις στο σύστημα υπερτροφοδότησης, έχει αυξήσει την ισχύ της στους 390 ίππους.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, εξασφαλίζοντας στην έκδοση C 43 επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα (4,8 δ.λ. στην έκδοση Estate) ενώ η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 250 χλμ./ώρα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι κατ΄αντιστοιχία και με τις υπόλοιπες εκδόσεις της C-Class, η έκδοση AMG επωφελείται από τις ανάλογες αναβαθμίσεις στο εσωτερικό όπου κυριαρχεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών ο οποίος δίνει τη δυνατότητα παραμετροποίησης της εμφάνισής του μέσω των τριών προγραμμάτων, Classic, Sport και Supersport και συνδυάζεται με infotainment 10,25 ιντσών.

Παράλληλα ο οδηγός μέσω του Dynamic Select θα μπορεί να επιλέξει τη διαμόρφωση μιας σειράς παραμέτρων, όπως η απόκριση του κινητήρα, του κιβωτίου, του συστήματος διεύθυνσης και των ρυθμίσεων της ανάρτησης, που μεταβάλλουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου αναλόγως με τις απαιτήσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι στα συνήθη τέσσερα προγράμματα οδήγησης Comfort, Sport, Sport+ και Individual έχει προστεθεί και ένα πέμπτο το οποίο ενδείκνυται για διαδρομές όπου το οδόστρωμα είναι καλυμμένο με χιόνι.

Παράλληλα, όπως ισχύει και για την περίπτωση των «απλών» ανανεωμένων εκδόσεων της C-Class, στο εξοπλιστικό παλμαρέ της AMG C 43 εντάσσονται τα εξοπλιστικά «καλούδια» με προέλευση την S-Class, όπως για παράδειγμα το προαιρετικό σύστημα ευεξίας Energizing Comfort, το οποίο παραμετροποιεί τις λειτουργίες των καθισμάτων, του κλιματισμού, του φωτισμού αλλά και του αρωματισμού του θαλάμου επιβατών δημιουργώντας ένα πιο φιλόξενο περιβάλλον και αναλόγως με τις απαιτήσεις του οδηγού.

Η ανανεωμένη AMG C 43 θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της στην διεθνή έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 6 Μαρτίου.

auto.in.gr

Sports in

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/4): Πού θα δείτε play offs και Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Δείτε το σημερινό (24/4) πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024