Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αβραμόπουλος: «Ώρα Σένγκεν» για Βουλγαρία και Ρουμανία

Αβραμόπουλος: «Ώρα Σένγκεν» για Βουλγαρία και Ρουμανία

Την πόρτα της ζώνης του Σένγκεν «άνοιξε» για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Την πόρτα της ζώνης του Σένγκεν «άνοιξε» για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ζωτικής σημασίας η στενή και σταθερή σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων με προοπτική την πλήρη ένταξή τους, αν και εφόσον εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία «ήρθε η ώρα να ενταχθούν πλήρως στη ζώνη του Σένγκεν».

Επισήμανε ακόμα ότι η πολιτική κατάργησης της θεώρησης των διαβατηρίων που αφορά σε όλους τους πολίτες των Δυτικών Βαλκανίων είναι σημαντική και φέρνει πιο κοντά τις χώρες και τους λαούς της περιοχής.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως η περιοχή μας βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ευρύ τόξο αστάθειας που εκτείνεται από την Τυνησία μέχρι την Ουκρανία και γι’ αυτό η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα για όλους, αλλά και η συνεργασία είναι βασικές προϋποθέσεις για τα κοινά μελλοντικά μας βήματα.

Παράλληλα επισήμανε ότι στην Ευρώπη έχουμε ανησυχητικά δείγματα στροφής πολιτικών ηγεσιών προς το εσωτερικό των χωρών τους, προς το εκλογικό τους κοινό, με άλλα λόγια, αγνοώντας τη μεγάλη εικόνα και τις προκλήσεις και σημείωσε πως χρειαζόμαστε κοινές λύσεις στη βάση των αρχών της εμπιστοσύνης, της συνεργασίας και της ενότητας.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024