Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιώργος Μητσικώστας: Από τη σάτιρα ενοχλούνται οι ανασφαλείς

Γιώργος Μητσικώστας: Από τη σάτιρα ενοχλούνται οι ανασφαλείς

Με αφορμή την επιστροφή του στη μικρή οθόνη, ο δημοφιλής κωμικός μιλάει για τα όρια της σάτιρας, για τους σοβαροφανείς έλληνες πολιτικούς και για τις εξαγνιστικές ιδιότητες του χιούμορ

Σε μια εποχή που οι εκπομπές σάτιρας στην ελληνική τηλεόραση έχουν μειωθεί δραματικά, ο Γιώργος Μητσικώστας κάνει come back. Οχι σε κάποιο ιδιωτικό κανάλι, αλλά στην ΕΡΤ. Το «Mitsi Show» ήρθε για να μας θυμίσει την ευκολία με την οποία ο γνωστός κωμικός αλλάζει πρόσωπα και φωνές, αλλά και για να δοκιμάσει τις αντοχές της κρατικής τηλεόρασης στην πολιτική σάτιρα.

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑgazino o ίδιος, έπειτα από περίπου τρεις δεκαετίες «στο κουρμπέτι», επιστρέφει με μεγάλο κέφι για να διακωμωδήσει τα πρόσωπα της επικαιρότητας (το νούμερο όπου υποδύεται την Κατερίνα Ακριβοπούλου έκανε θραύση στην αναπαραγωγή του στο Διαδίκτυο) αλλά και για να προσφέρει το χιούμορ του ως αντίδοτο στη σκληρότητα που παρατηρεί να εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα γύρω του.

H δημόσια τηλεόραση δεν φημίζεται για το χιούμορ της. Πώς αισθάνεστε στη συνεργασία σας με τον κρατικό φορέα; «Αισθάνομαι ως «πειραματάνθρωπος». Ομως, και αυτό είναι το θετικό, το πείραμα γίνεται υπό συνθήκες που δεν μου είναι άγνωστες. Εννοώ πως τα πρόσωπα με τα οποία μίλησα προτού ξεκινήσω, ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Ταλαμάγκας, γνωστός στην πιάτσα από τα ιδιωτικά κανάλια, και ο Σπύρος Κρίμπαλης, επίσης από το Mega, είναι άνθρωποι οικείοι. Τους ξέρω και με ξέρουν».

Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα ΕΡΤ; «Πιστεύω πως η ΕΡΤ των τελευταίων χρόνων δεν είναι η βαθιά κομματική ΕΡΤ των παλαιών ετών, που αν δεν είχες μπάρμπα υπουργό δεν μπορούσες να κάνεις κάτι. Σήμερα υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη. Υπάρχει κυρίως μια διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα, αυτό έχω καταλάβει από τη μέχρι σήμερα επαφή μου με τον χώρο».

Θα μπορούσατε να πείτε το αντίθετο από τη στιγμή που συνεργάζεστε με τη δημόσια τηλεόραση; «Το είχα κάνει και παλαιότερα, πολλά χρόνια πριν, παρουσιάζοντας τηλεπαιχνίδια. Αυτή τη φορά, πολύ ειλικρινά, μου έγινε μια πρόταση χωρίς να επιδιώξω κάτι. Με διαβεβαίωσαν δε πως δεν θα έχουμε καμία παρέμβαση επί πολιτικών θεμάτων όπως και – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – δεν έχουμε. Είναι νωρίς ακόμη, αλλά αν δείτε τα σκετσάκια μας θα επιβεβαιώσετε πως η σάτιρα αφορά τους πάντες. Προσπαθούμε να υπάρχει ισορροπία».
Σατιρίσατε πρόσφατα και τον Πρωθυπουργό. «Φυσικά! Δεν θα μπορούσαμε να μη σατιρίσουμε και τον Πρωθυπουργό!».

in.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024