Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάκοτα: Είδαμε το 1968 στο Ηράκλειο, οι ξένοι έμαθαν τι σημαίνει ΑΕΚ

Σάκοτα: Είδαμε το 1968 στο Ηράκλειο, οι ξένοι έμαθαν τι σημαίνει ΑΕΚ

Στην επίδραση που είχε η ταινία «1968» στην ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ, κυρίως δε σε αυτή των ξένων, αναφέρθηκε ο αρχηγός της Ένωσης, Ντούσαν Σάκοτα, λίγο μετά την κατάκτηση του 4ου Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία της. Ο MVP του τελικού, Μάνι Χάρις, θέλησε να αναφερθεί στην ομαδική δουλειά από πλευράς ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο σέντερ της ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροειδής, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι μόλις είχε στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας.

Στην επίδραση που είχε η ταινία «1968» στην ψυχολογία των παικτών της ΑΕΚ, κυρίως δε σε αυτή των ξένων, αναφέρθηκε ο αρχηγός της Ένωσης, Ντούσαν Σάκοτα, λίγο μετά την κατάκτηση του 4ου Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία της. Εξάλλου, μαζί με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Τάσο Μπουλμέτη, σύσσωμη η ομάδα της ΑΕΚ παρακολούθησε το «1968» στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ, Ντούσαν Σάκοτα, δήλωσε συγκεκριμένα: «Το θέλαμε πάρα πολύ, όσο τίποτα άλλο! Η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια, αλλά και οι παίκτες και οι προπονητές. Λυπούμαστε που δεν είχαμε τον κόσμο δίπλα μας. Δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Κοιτάξαμε στα μάτια τον Ολυμπιακό, μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν φοβηθήκαμε και πήραμε τη νίκη. Το λέγαμε από την αρχή ότι αυτή η χρονιά είναι ξεχωριστή για την ΑΕΚ. Είδαμε την ταινία μαζί, οι ξένοι κατάλαβαν τι σημαίνει ΑΕΚ. Το έδειξαν στο γήπεδο».

Χάρις: «Έχω σπουδαίους συμπαίκτες

Ο MVP του τελικού, Μάνι Χάρις, θέλησε να αναφερθεί στην ομαδική δουλειά από πλευράς ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Έχω σπουδαίους συμπαίκτες που πάλεψαν σκληρά μέχρι τέλους. Το δείξαμε. Θα το πανηγυρίσουμε αυτό το τρόπαιο, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, μείναμε όμως συγκεντρωμένοι κι αυτό ήταν κομβικό. Είναι τεράστιο επίτευγμα για την ομάδα, για εμένα, για τον πρόεδρο!» δήλωσε ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ.

Μαυροειδής: «Το αφιερώνω σε όσους με πίστεψαν»

Ο σέντερ της ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροειδής, δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι μόλις είχε στεφθεί Κυπελλούχος Ελλάδας, λίγο μετά τους πανηγυρισμούς με τους συμπαίκτες του για τη μεγάλη νίκη, στον τελικό. «Είναι μία τεράστια στιγμή. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι μεγάλη στιγμή για την υπομονή και το όραμα του προέδρου. Δείξαμε ότι είμαστε εδώ για να το πάρουμε. Ελέγχαμε το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Η θέλησή μας ήταν πιο μεγάλη κι αυτό είναι απαραίτητο σε έναν τελικό. Είπαμε ότι είναι ένα Κύπελλο και ότι μπορεί να μην βρεθούμε ξανά σε τελικό. Ήταν ευκαιρία να γραφτούμε στην ιστορία».

Στο τέλος, όταν ρωτήθηκε που θα ήθελε να αφιερώσει αυτό το τρόπαιο, ο Δημήτρης Μαυροειδής, απάντησε: «Το αφιερώνω σε όλους όσοι με πίστεψαν όταν δεν ήξερα αν θα ξαναπαίξω μπάσκετ».

Λαρεντζάκης: «Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή»

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αγωνίστηκε με τραυματισμό στους κοιλιακούς για να βοηθήσει την ΑΕΚ. Μιλώντας στην κάμερα της «ΕΡΤ» ο νεαρός γκαρντ ανέφερε για την αυταπάρνηση που επέδειξε: «Σε αυτά τα ματς δεν υπάρχει πόνος. Στο τζάμπολ πέρασαν όλα. Έσφιξα τα δόντια, αλλά ας… μην κάνω τον ήρωα. Βοηθήθηκα με ένεση. Θα δούμε πώς θα είμαι αύριο. Κερδίσαμε, κρατάμε τη νίκη».

Ο Λαρεντζάκης πρόσθεσε: «Δεν είχα πάει στην ταινία στην Κρήτη (σ.σ. σύσσωμη η ΑΕΚ είδε το “1968” στο Ηράκλειο), ήρθα το απόγευμα της Τετάρτης. Αλλά με το Κύπελλο αυτό γράφουμε ιστορία. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή. Πραγματικά σήμερα θα το ζήσουμε, δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Πήραμε ένα Κύπελλο. Ίσως να μην έχω την ευκαιρία να πάρω κι άλλο. Δεν ξέρω. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είναι τεράστια η χαρά που δίνουμε σε όσους είναι πίσω από την κάμερα. Είχαμε πει πως με τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το πλάνο, θα είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Το παιχνίδι πήγε όπως θέλαμε. Ήρθε το Κύπελλο. Η αλήθεια είναι ότι φέτος έχουμε νικήσει όλα τα μεγάλα ματς, αλλά έχουμε χάσει θεωρητικά πιο εύκολα ματς. Έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν είμαστε ρομπότ. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024