Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η άγνωστη κατάθεση - «φωτιά» για την υπόθεση Novartis

Η άγνωστη κατάθεση – «φωτιά» για την υπόθεση Novartis

Μια αποκάλυψη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση της Novartis κάνουν τα Παραπολιτικά. Πρόκειται για την άγνωστη κατάθεση που είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή η οποία παραμένει ακόμη και σήμερα στην εταιρεία. Από κάποιους έχει «φωτογραφηθεί» ως η μια από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

Μια αποκάλυψη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση της Novartis κάνουν τα Παραπολιτικά. Πρόκειται για την άγνωστη κατάθεση που είχε δώσει τον περασμένο Οκτώβριο η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή η οποία παραμένει ακόμη και σήμερα στην εταιρεία. Από κάποιους έχει «φωτογραφηθεί» ως η μια από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ:
Στις 19/10/2017, στις 14.00, ηµέρα Πέµπτη, την πόρτα της Εισαγγελίας ∆ιαφθοράς πέρασε η 44χρονη Μαρία Μαραγγέλη, πρώην γραµµατέας του Κωνσταντίνου Φρουζή, γεννηµένη στη Βενεζουέλα, όπως η ίδια δηλώνει. Η γυναίκα αυτή, που είναι και σήµερα υπάλληλος της εταιρείας Novartis, κατέθεσε επωνύµως εκείνη την ηµέρα, ενώ παραµένει άγνωστο πώς και γιατί εκλήθη ως µάρτυρας από την Εισαγγελία κατά της ∆ιαφθοράς.

Κατέθεσε μάλιστα στους εισαγγελείς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη σε μια αδιάφορη κατάθεση και πριν από το ταξίδι των τριών εισαγγελέων στις ΗΠΑ. Οταν ερωτάται λοιπόν να καταθέσει τι γνωρίζει για τις παράνοµες πρακτικές της εταιρείας Novartis σχετικά με την έγκριση, τιµολόγηση και αποζηµίωση των φαρµάκων της την περίοδο 20072015 και αν γνωρίζει αν η εταιρεία δωροδοκούσε γιατρούς για να υπερσυνταγογραφούν τα σκευάσµατα της ίδιας περιόδου, απαντάει:

«Από το έτος 2007 είµαι υπάλληλος της εταιρείας Novartis. Μέχρι το τέλος του 2016 ήµουν στο τµήµα Market Access και ειδικότερα γραµµατέας του αντιπροέδρου και επικεφαλής του τµήµατος αυτού, Κωνσταντίνου Φρουζή, ο οποίος αποχώρησε τον Σεπτέµβριο του 2015, οπότε και καταργήθηκε η θέση του αντιπροέδρου και ανέλαβε επικεφαλής του τµήµατος αυτού η κ. Ιωάννα Ρούµπου.

Η ερώτηση


Σε ερώτηση που της έκαναν «γνωρίζετε αν ο Κωνσταντίνος Φρουζής προέβαινε σε παράνομες πρακτικές με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας», η απάντηση ήταν: «Δεν θυμάμαι να έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι σχετικό».

Η γραµµατέας, η οποία σήµερα θεωρείται πρόσωπο-κλειδί, παρέµεινε την Τρίτη στην Εισαγγελία Διαφθοράς επί 2,5 ώρες, παρότι η κατάθεσή της είναι μόλις μία δακτυλογραφηµένη σελίδα. Κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αν η συγκεκριµένη είναι μία από τους προστατευόµενους μάρτυρες ή αν στο πλαίσιο μιας άλλης διαδικασίας έχει δώσει στοιχεία από το «περίφηµο» ηλεκτρονικό αρχείο του Κωνσταντίνου Φρουζή, το οποίο, όπως η οικογένεια Φρουζή την κατηγορεί, πήρε µαζί µε το λάπτοπ του άλλοτε αφεντικού της και πολύ στενού συνεργάτη της. Η παραµονή της στον Εισαγγελέα της έδωσε έναν βέβαιο λόγο για να αναβληθεί η δίκη στο Πρωτοδικείο, την οποία προκάλεσε ο υιός Φρουζή, επικαλούµενος ότι του αφαιρέθηκε το λάπτοπ και τα προσωπικά του στοιχεία και δεν του επεστράφησαν.

in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024