Υπάρχουν εννέα αλήθειες για τις εξωσυζυγικές σχέσεις που θα σε εκπλήξουν.

Οι περισσότεροι άντρες είναι ακόμα ερωτευμένοι με τις γυναίκες τους όταν τις απατούν

Οι άντρες που απατούν δεν σημαίνει ότι δεν είναι ερωτευμένοι πια με τις γυναίκες τους. Απλά δεν είναι ικανοποιημένοι με το πώς είναι η σχέση τους τη δεδομένη στιγμή. «Η απιστία συνήθως συμβαίνει στη φάση της συντροφικής αγάπης, όταν τα ζευγάρια έχουν τακτοποιηθεί, έχουν κάνει παιδιά και γενικά όταν έχει σταθεροποιηθεί η ζωή που έχουν χτίσει μαζί», λέει η ψυχολόγος Άντρα Μπρος. Ενώ μπορεί να νιώθουν ικανοποιημένοι σε κάποιους τομείς, ίσως να αισθάνονται ότι έχει φύγει το πάθος. «Τις περισσότερες φορές νομίζουμε πως οι γυναίκες είναι εκείνες που παραπονιούνται για την έλλειψη πάθους, αλλά και οι άντρες μπορούν να νιώσουν τα ίδια πράγματα», λέει η Μπρος. «Υποφέρουν στη σιωπή, νομίζοντας ότι δεν μπορούν να πάρουν από τις γυναίκες τους αυτό που θέλουν». Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις, φροντίστε να βρίσκεστε λίγες ώρες μέσα στην ημέρα που θα αφιερώνετε μόνο ο ένας στον άλλον: για σεξ, για ρομαντικά ραντεβού ή απλά για να συζητήσετε τα όνειρα και τις σκέψεις σας.

Οι άντρες συνήθως απατούν με γυναίκες που γνωρίζουν  

Δεν θα μας απατήσουν με τυχαίες γυναίκες που γνώρισαν στο μπαρ. Η ειδικός Μέρι Τζο Ραπίνι εξηγεί: «Πολλές από εμάς νομίζουμε ότι οι γυναίκες με τις οποίες μας απατούν δεν είναι σοβαρές. Μέγα λάθος. Οι σχέσεις πρώτα είναι φιλικές και μετά γίνονται ερωτικές». Για την ακρίβεια, περισσότερο από το 60% των εξωσυζυγικών σχέσεων ξεκινούν από τον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με έρευνα του Focus on the Family. «Oι γυναίκες πηγαίνουν στη δουλειά, φροντίζουν τα παιδιά τους και το βράδυ καταλήγουν να κάνουν διαφορετικά πράγματα από τους συζύγους τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει» λέει η Ραπίνι. Προτείνει να πηγαίνετε πάντα την ίδια ώρα στο κρεβάτι για χάδια και αγκαλιές.

Οι άντρες απατούν για να σώσουν τους γάμους τους

«Οι άντρες αγαπούν τις γυναίκες τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να διορθώσουν τα προβλήματα της σχέσης τους, για αυτό βγαίνουν έξω για να καλύψουν τις τρύπες», λέει η οικογενειακή σύμβουλος Σούζαν Μάντελ. Οι άντρες τα θέλουν όλα και έχουν την λανθασμένη άποψη ότι κάποια άλλη γυναίκα θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα θέματα του γάμου τους. Μετά, συνεχίζουν τη ζωή μαζί με τη γυναίκα – και την ερωμένη τους – χωρίς να αντιμετωπίζουν τα αληθινά προβλήματα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο imommy.gr

health.in.gr