Ο όμιλος Toyota ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις οχημάτων υβριδικής τεχνολογίας κατά το 2017 ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη και προσδοκία καθώς, καταγράφοντας αύξηση 8% και αθροίζοντας σε 1,52 εκατομμύρια μονάδες, κατέκτησαν ήδη τον στόχο που ο ιαπωνικός όμιλος είχε θέσει για το 2020.

«Σε διάστημα περίπου 20 ετών, είδαμε τις πωλήσεις οχημάτων υβριδικής τεχνολογίας να αυξάνονται από περίπου 500 μονάδες ετησίως, σε περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο. Αυτό αποτελεί απτή απόδειξη της εμπιστοσύνης των πελατών μας για την ποιότητα, την αντοχή στον χρόνο και την αξιοπιστία των υβριδικών μας συνόλων και χάρη σε αυτούς, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σταθερή και βιώσιμη βάση για την μαζική παραγωγή μιας πολυσυλλεκτικής γκάμας υβριδικών μοντέλων», ανέφερε με αφορμή το νέο ορόσημο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Toyota, Shigeki Terashi.

Πλην των θεαματικών αποτελεσμάτων σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις των υβριδικών του για το 2017, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι συνολικά ο όμιλος Toyota έχει διαθέσει 11,47 εκατομμύρια οχήματα από το 1997 οπότε και εμφανίστηκε η πρώτη γενιά του Prius. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις των Ιαπώνων, ο συνολικός αριθμός υβριδικών που έχουν διατεθεί αντιστοιχεί σε κατά 90 εκατομμύρια τόνους λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, ο ιαπωνικός όμιλος έχει δεσμευτεί να μειώσει έως και κατά 90% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του στόλου της έως το 2050, εξαγγέλλοντας μια φιλόδοξη πολιτική σύμφωνα με την οποία, θα διευρύνει το portfolio των φιλικών προς το περιβάλλον προτάσεων της και με ηλεκτροκίνητες εκδόσεις οι οποίες από το 2025 θα προσφέρονται για όλα τα μοντέλα της γκάμας με απώτερο σκοπό, οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων εναλλακτικής τεχνολογίας να ανέλθουν σε 5,5 εκατομμύρια μονάδες έως το 2030.

auto.in.gr